Co jíst v těhotenství, aby mi nebylo zle?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #9389 20.6.2017 8:01

Ahoj, začala jsem 3. měsíc a je mi neustále zle... Zvracela jsem teda zatím jenom dvakrát, ale je mi prakticky neustále hodně špatně. Nevím co mám jíst - rvu do sebe kila ovoce a zeleniny, jogurty, ráno zvládnu toasty, občas se donutím sníst pizzu nebo těstoviny, ale jinak je to špatný. Ze všeho vařeného jídla se mi dělá špatně. Kolikrát i mám na něco chuť, tak si to koupím, dám si pár soust a zjistím, že mi to najednou vůbec nechutná :( nedokážu se přinutit sníst víc... Zhubla jsem už 1 kg od začátku těhotenství. Vraždila bych pro sushi, ale bohužel mám smůlu :( máte nějaký tip, co jíst, z čeho se vám nedělá špatně? Vařená jídla je vážně boj, přitom mám hlad, ale jíst nejde...

Jo a ještě jeden dotaz, jak často jste v těhotenství chodili na kontrolu k lékaři? Já jsem byla po zjištění těhu, tj. asi v 6 tt, a dál mě objednal až za 5 týdnů, zdá se mi to docela dlouho. Měla jsem za to, že se chodí snad jednou za 2-3 týdny?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pry jsou dobre vyvary...kamoska je jedla a bylo to jedinne co pozrela.
    Ja osobne preferovala desne nezdrave jidla...KFC a MC'Donald...hlavne MC'Donald ptz ma v tech jidlech neco co zklidnuje zaludek a me to hodne pomahalo :-D

    Ze zacatku jsou kontroly po mesici...takze 5tydnu neni problem...ted stejne neni moc videt. Potvrdí srdicko a přeměři kvuli urceni stari a tim to hasne. Az bude vetsi zacne se chodit casteji, neboj :-)

  • K tem kontrolam - na zacatku sw obvykle chodi po tom mesici, tj. 4-5 tydnu, protoze neni moc co zkoumat a overovat. Ke konci jsou navstevy castejsi a castejsi, protoze tam uz se resi mozny predcasny porod a jeho vcasne zachyceni, preeklampsie, atp.
    K tomu jidlu tezko rict, me obecne pomahalo jist po malickych porcich, ale treba co pul hodinu. Jak jsem snedla treba cely rohlik najednou, bylo zle. Zhubnuti jednoho kila je uplne v pohode,.toho se bat nemusis, prcek si vezme, co potrebuje. Pak to urcite dozenes

  • Začnu od konce: Za 5 týdnů je fakt nějak dlouho, zkusila bych ho zaurgovat, jestli to náhodou nezvoral. Já chodila každé dva týdny.

    S tím jídlem je to na budku, tohle nechutenství jsem taky měla. Docela mi pomáhalo něco zďobnout, hned jak jsem ráno otevřela oči. Měla jsem vedle postele pytlík kandovaného ananasu a když jsem si dala vždycky bezprostředně po probuzení, tak jsem měla pocit, že je to pak přes den lepší. Takový nakopávač, prostě :-)
    Ale ty už jsi ve třetím měsíci, nejspíš to brzy přejde. Jedno kilo dole je fajn, tím se vůbec netrap. Já zhubla tři-čtyři a myslím, že i tak jsem na tom byla ještě dobře :-D

  • 5tydnu je dlouha doba, u nas se chodi po 4 tydnech, ale cetla jsem, ze se chodi po 4-6tydnech. Ze zacatku vazne neni co zkoumat. Od 12tydne uz je to zajimavejsi.
    S jidlem neporadim. Ja zase skoro vse vyzvracim (udrzim jedno-dve jidla za den a stejne kynu). Sushi je blby, jinak muzes na co mas chut ;-)
    Zkus ty zazvorovy lizatka, me na nevolnosti pomahaly, na zvraceni uz ne :-D

  • petulinkaa1320.6.2017 10:24

    Vim jak se cítíš, me je na bliti uz mesic,koncim 8tt pomalu a je to des,at jim nebo nejim,je mi stále na zvraceni ackolik jsem vynucene zvracela jen 2x.Musime verit,ze to prejde,jestli ne,tak nevim.Mas stesti,ze hubnes,ja ačkoliv jim i když je mi blbe a prestala jsem kourit s pozitivnim tt,tak mam 4kg nahore 8-o desny!! Kontroly,s malou jsem byla 5tt,9tt,12tt,16tt atd. cca po 4 týdnech to vychazelo,kekonci pak po 14ti dnech,ted uvidim jak budu chodit,byla jsem v 6tt a jdu ted na konci 8tt a začátek 9tt,pak kolem toho 12tt kvůli screeningu.

  • sisterrys20.6.2017 13:00

    Jez, na co máš chuť a nedělej si vrásky. Mě bylo blbě až do nějakýho 17,18tt. Dopoledne jsem jedla hodně a ještě jsem zvládala jíst normálně, odpoledne jsem do sebe dostala jen kompotovaný ovoce, ruskou zmrzlinu a chipsy. Malý je zdravý a v pohodě.
    Na kontroly jsem chodila zhruba po měsíci. Myslím, že to je taková standardní doba.

  • Kompoty, pribiňák, arašídové křupky a sushi si normálně taky dám.

  • Já nejedla snad nic krome misky vyvaru denne, bylo mi tak zle ze jsem musela zavadet torecan, pak ac by se nemelo jsem jedla jen sushi, draha ,,dieta,,
    ne zrovna vhodna ale jinak to neslo ( jinak nemusí být jedině s rybou, varianta s avokadem taky ujde) a pak jsem mela zase období kdy jsem zvladala jen pařížský saláty ( no fuj>:-[)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 681 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist