Co jíst při hubnutí během školy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387314 2.10.2018 12:44

Letos jsem začala chodit na VŠ a do toho se snažím hubnout (potřebuji nebo spíše chci tak 30kg). Kila jsem nabrala hlavně jednotvárnou stravou, nepravidelnou a ještě navíc kvůli tomu, že jsem se přestala hýbat (žádný TV, stálé sezení, psychika, apod.). Teď mám po střední a jsem už na tom i s psychikou trochu lépe, k pohybu se teď i snažím vracet, vím i jak se stravovat, problém je ten, že nevím pořádně co.
Nemám moc velkou fantazii, svačiny a snídaně do skoly dělám vždy den předem a na obědy chodím do místní menzy.
Zajímaly by mě nějaké vaše tipy a rady, co bych si měla dělat ke snídaním a i k oběma svačinám a budu ráda i za večeře, které si už dělám doma.
A ještě jedna otázka, občas jezdím do školy 7h a tudíž snídám ve vlaku/busu, co byste mi poradili si dělat takhle na cestu?
Předem moc všem děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,nevím jestli ti moc poradím ,ale ráno si dej vejce,pečivo,zeleninu nebo pečivo,šunku,sýr,zeleninu nebo sladkou snídani např.ovesnou,jáhlovou,rýžovou kaši nebo vločky s jogurtem,ovoce a oříšky.
    Svačiny...ovoce,jogurt,kefír nebo tyčinku,ovoce odpoledne už by se nemělo...ale tak na to je více názoru.Mužeš si upéct třeba i koláč např.ze špaldové mouky.
    Večeře...třeba těstovinový salát nebo jen zeleninový salát a k tomu kuřecí prso nebo file...na výber je hodně :-)

  • Používáš google? Stačí tam napsat snídaně, svačiny, atd a vykoukne na tebe sto různých tipů.

  • každý jsme jiný a je potřeba primárně vysledovat, co tobě dělá dobře. když ti tady někdo napíše, že snídá ovesné vločky a jogurt, tak se tím budeš řídit, i když to to nebude sedět?
    já mám na sobě vysledované, že mi nejlíp vyhovuje jeden a stejný typ snídaně a jakmile ho změním mám dřív hlad nebo méně energie. ale prostě sem si to na sobě vysledovala.
    pokud budeš jíst v dopravním prostředku, tak je základem nic aromatického. a tím se možnosti celkem dost omezují.

  • Kdysi jsem hubla s jídelníčkem od výživové poradkyně. Snídaně by ti měla dát dost energie. Co si tak pamatuju, tak jsem mívala celozrné pečivo s máslem, kvalitní drůbeží šunkou a zeleninou, žitný chléb s máslem, vejcem na tvrdo a zeleninou, celozrný chléb s máslem a medem, bílý jogrt s ovocem a pohankovýma lupínkama nebo ořechama.
    Už je to asi 6 let a svačiny si moc nepamatuju. Už to dávno nedodržuju (a kila mám zase zpátky, ale od té doby jsem taky porodila 2 děti...), ale co si tak matně vybavuju, tak jsem na dopolední svačinu měla vždycky kousek ovoce a něco k tomu, občas müsli tyčinku. Odpolední svačiny byli už bez ovoce (mělo být už méně sacharidů), takže to byl většinou knackebrot s kouskem šunky nebo sýra a kousek zeleniny, nebo tvarohový dezert ovofit.

  • Ahoj, chtěla jsem ti tu vypsat všeljaké rady a tipy, které znám od jedné super holčiny, která má mnoho klientek, spokojených klientek, kterým opravdu v těchto problémech pomohla. Můžeš využít přímo jejich konzultací, nebo se nechat inspirovat jejími jídly, na fotkách i webových stránkách jich má dost :) přeji hodně štěstí a síly :) https://www.instagram.com/_kerolajnaa_/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 505 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist