Co je potřeba při přechodu z MD na RD

Otázku položila: buccaneerka2 30.10.2018 17:03

Holky, nefunguje mi vyhledávání v poradně, tak se ptám - bude mi za měsíc končit PPM a mám nastoupit na rodičovskou. Na pojišťovně se mě po narození malé ptali, na jak dlouho budu RD chtít, takže tam je někde napsáno, že do jejích dvou let. Ale co musím zařídit, kam zajít, co vyplnit, abych všechno měla včas?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hiuhi30.10.2018 18:15

    Potrebujes potvrzeni z OSSZ o tvem dennim vymerovacim zakladu. Na strankach uradu prace si stahni zadost o rodicovsky prispevek (je tam nekde i ten formular o na socialku na potvrzeni dvz) a ten vypln a s tim potvrzenim ze socialky a rodnym listem maly dojdes na urad prace a tam ti to zkouknou... ;-)

  • petulinkaa1330.10.2018 18:22

    Potřebuješ občanku, rodný list dítěte a potvrzení o vyměření platu (teď nevim jak přesně se ten papír nazývá :-D) prostě potvrzení o tvém platu aby bylo vidět na kolik max. máš nárok pobírat měsíční částku rodičovského příspěvku, plus vyplněnou žádost o rodičovsky příspěvek, s tím vším půjdeš na sociálku, minimálně měsíc předem, ja šla v obou případech skoro dva měsíce předem zařizovat ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist