Co byste delali?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #400851 12.3.2020 13:54

Ahoj. Nechci byt nejaky plasan, ale taky nechcu byt nezodpovedna a lehkomyslna v zajmu ostatnich tak jako treba nasi lyzarsti spoluobcane..
Uz druhy, treti den pozoruji divny pocit na pruduskach, takovy jakobych vdechla prach, hlavne kdyz se hodne nadechnu. Obcas i pocit navalu horka nebo naopak zimy ale teploty ci horecku nemam. Po vstanuti a parkrat v prubehu dne mam pocit na kasel ale necitim ze bych neco mela vykaslat, spis suchý kasel. Nebyla jsem nikde v cizine, nejdal ve vedlejsim meste na nejake drobnejsi nakupy, ve kterem se ale v minulych dnech dva pripady prokazaly.. Nebudu lhat že mi nevrta v hlave jestli jsem ten sajrajt nahodou nemohla nekde v meste pochytit, protože sem navic zjistila ze lide kteri tam meli byt v karantene normalne chodi k holici a po obchodech a na karantenu se*ou.. Resili byste nejak takovou situaci? Vcera jsem volala k obvodni lekarce jestli muzu stoptussin (kojim), i kdyz sem ji rekla co me trapi tak i presto me kvuli stoptusinu odkazala spis na lekarnu a se slovy ,,nepanikarit,, zavesila..
Na druhou stranu si rikam ze chodim ven, casto fouka vitr, jestli jsem jen normalne neprechladla.. ale je to dilema, resit to nejak nebo neresit, dat si stoptusin a cekat co bude dal...
Kdyby na me nejaky takovy smejd vlezl, asi by bylo vice priznaku nez jen suchy kasel, nebo..? Vyznate se nekdo vic, nebo taky jen vidite clanek na clanku kde se pise buhvi co..?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eliskao12.3.2020 15:19

    Už měsíc je pylová sezona, takže to může být i alergie. Já sama jako astmatička taky už 2 týdny kašlu, mám potíže dost podobné těm co popisujete. Pokud se nebudete cítit klidně skočte pro jistotu k lékaři. Já sama nakonec v úterý zašla na plicní, prošla jsem si pouze prvně kolečkem otázek na to zda jsem nepřijela ze zahraničí či jsem nebyla s někým takovým ve styku, ale pak mě vyšetřili, udělali krev, rentgen, napsali léky s tím, že je to astma protože pylovka už jede. Takže pokud se necítíte klidně běžte k dr pro klid duše. Hodně zdraví přeju!

  • no já bych asi neplašila a k dr nešla at to případně nešířím, skákla bych do lékárny a dala tomu pár dní a pokud by se to nezlepsilo tak je postup zavokat na krajskou hygienickou stanici a zrptat se poradit se ....u nás jezdí sanitka dělat odběry dom, právě aby se to nerozchrchlavalo v cekarnach :-) ... za mě skáknout do lékárny, říct si o něco na kašel, a počkat .... pokud to nepřejde nebo se zhorší, tak volat na KHS :-) a jinak vyhnout se starším spoluobčanům, babičkám a dědečkům :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist