Čištění pleti na kosmetice, dobrá volba?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409598 11.8.2019 22:14

Ahojky po zkoušení všelijakých kosmetických přípravků jsem to s tímto vzdala, akne přetrvává, takže mi hodně lidí doporučilo zkusit čištění na kosmetice. Prý už po pár sezenich jsou drobné rozdíly, a hodně jsem slyšela že právě kosmetika na akné téměř všem pomohla. Takže do toho asi jdu. Samozřejmě mám otázky, nemůže se akne naopak zhoršit?? Mám dost citlivou pleť nevim jakým způsobem se to tam čistí, ale mám ji i zacervenalou a suchou.. A pupinky. Uvazovala jsem totiž i o dermatologovi, mam přes známého jednoho, který by me vzal, ale prý zas napise jen masticky a vodicky a bez čištění to nepomůže, což je fakt že zatím nic nepomohlo ani od kožního. Ale zas na druhou stranu mám na tvářích a brade takove miniaturní pupinecky které ani nejdou vymacknout, což mi na pohled jako akne vůbec nepřipadá.. Spis nějaké podráždění, jakoby Krupička. Typické bedary se mi delaj jen občas, a jednou za čas se mi udela podkožní bolak. Spis me trápi takove male pupinecky na tvářích brade, i když při odlicovani z nich třeba troška tekutiny vytece.. Takže si nejsem jistá zda by me treba neměl prohlídnout dermatolog a určit o co přesně jde. Ale to kdyztak pozná i kosmeticka ne? Nedokáži se rozhodnout kde to řešit. Tak se chcu zeptat je tu někdo kdo má akne nebo prodělal a co mu na to pomohlo? Kosmeticka nebo dermatolog a nějaké jeho léky? Jinak jsem z Ostravy a nemuzu se rozhodnout jaký salon je jich tu víc žádný neznám, a chtěla bych k nějaký ověřený. Samozřejmě se snažím jist zdravé, vysazuju mastne, pikantní, sladké se snazim nejíst, hodně piju vodu, jim zeleninu, hygienu mam ok, používám místo rucniku ubrousky aby se nedrzely bakterie, vyměňují povlečení, odlicuju se, atd atd. Jinak mám 21 let takže pubertu bych z toho asi uz neobvinovala. 😁😁 Děkuji. 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen11.8.2019 23:55

    Já bych řešila u dermatologa prvně.

  • dana0712.8.2019 6:49

    Potýkala jsem se s akné od nějakých asi 11 let, ale měla jsem akné opravdu hodně rozšířené po celém obličeji i na zádech. Chodila jsem i k dermatologovi, ale to byly vždy jenom mastičky a vodičky a zabralo to vždy tak nějak na chvíli. Na střední škole jsem začala experimentovat s různama čistícíma čajema, ale taky nic moc výsledek. Začala jsem pak chodit pravidelně každý měsíc na kosmetiku. Kosmetička mi doporučila co a jak se k mé pleti hodí a vyzkoušely jsme toho společně i více. Pleť se mi začala výrazně lepšit, přidaly jsme i leaser, pleť se mi zlepšila to určitě o dost, ptz o ní bylo postaráno, ale akné nezmizelo. To mi začalo mizet až když jsem si došla pro antikoncepci. Dnes již tedy několik let ji neberu, akné se mi výrazně nezhoršilo, ale i když je mi již 30, tak jsem někdy taky jako puberťák. Prý je to údajně i dědičné, mojí mamce je přes 50 a také ji občas trápí pupínky, takže to beru už tak, že prostě jsou..... Být tebou začala bych u dermatologa, ten je na kožní problémy odborník a měl by ti poradit. Dnes už jsem třeba i jiné produkty, které třeba zabírají lépe. Ještě bych poradila, aby sis určitě nekupovala produkty na akné, ty pleť jenom vysušují a je to kolikrát horší než lepší. Pořiď si produkty na citlivou pleť. Dobrá je taky Jarischova voda z lékárny místo tonika.

  • Jsem z Ovy a pomohla mi kosmeticka Opachova v centru. Predtim jsem zkusila jeste dve. Prvni Bednarikova na kurim rynku, ale ze zdravotnich duvodu prerusila a nevim, jestli uz pracuje. Byla dobra, ale dražší. Pak jsem zkusila salon na masarykaci a byla to hruza a hrozně draha. Opachova me plet pravidelne cistila, doporucila krem, ktery pouzivam dodnes a uz roky jsem bez akne. Fakt mi pomohla. Ale je treba zkouset. Kdyz nesedna jedna kosmeticka, zkusit jinou.
    Kosmeticky tu pleť vyčistí hloubkove a zbaví i tech teček, ktere mi nikdy nesly zneskodnit:-D

  • Co zkusit začít hledat řešení ve stravě.Jiz několikrát jsem se setkala s názorem ze akné muze byt příčinou organismu zaneseneho od toxinu, každá zona na obličeji souvisí s určitým orgánem v těle....jenom napad;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist