Čím přikrýt miminko v postýlce ?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 17.4.2011 10:45

Ahojky,
jsem z toho už docela zblblá holky. Mimi se má narodit v květnu a já nevím, jak nachystat postýlku na spaní. Mám klasickou péřovou přikrývku (je taková tenší, prošívaná), dále spací pytel pro miminka od narození do 6 měsíců a pak taky rychlozavinovačku a takovou tu klasickou saténovou zavinovačku, ale myslím, že jsem někde četla, že novorozenec se má ukládat ke spánku na bok, tak ta zavinovačka nevím, jestli by byla dobrá. A taky mám takové ty polohovací válečky, jak se tím zajistí miminko, aby se mu pohodlně leželo na boku a nepřevalilo se. Co myslíte? Co z těchto věcí by bylo nejlepší k přikrytí?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Vandí,
    v zavinovačce může být mimi i na boku. Záleží na tom , jak velké bude v noci teplo, co mu na noc oblékneš...
    Ve spacích pytlích se miminkům líbí moc- mají tam holé nožičky a otírají si je o sebe jako v bříšku :)

    Já mám prošívanou deku( uvnitř vlněná deka) a navrch flanel. A pak i klasickou larysu. Ale řešit to budu podle toho, jaké bude teplo a taky podle toho co bude miminku vyhovovat.

  • Ahoj,
    resim stejny problem. A mam dokonce stejne moznosti jako ty (satenovou zavinovacku, rychlozavinovacku, spaci pytel a deku). taky nevim co miminku bude vyhovovat. Napadlo mne takhle pres leto povliknout jednu larysu a bylo by to. Nebo pokud tedy bude chtit tak ten pytel abych ho vubec vyuzila. :-)

  • Vandí, já jsem si koupila polštářek - klín a přikrývat budu malou jen fleecovou dečkou, nebo pokud bude spinkat v zavinovačce, tak ji budu nechávat jen v zavinočce, až se začne převalovat, najedeme na spací pytel. Péřové deky ani nic podobného se na malé miminko nedoporučují.

  • full.avl17.4.2011 13:49

    Ahoj, to to rychle už utíká, že? :))
    Nějaká dečka bude fajn, jen si nejsem jistá tou péřová je vhodná zrovna do postýlky. (já jen to říkám kvůli sestře, dala prcka do postýlky když tenkrát přijela z porodnice, a kluk se ji začal dusit.) pak se zjistilo, že je alergický na peří. Takže ta antialergení přikrývka by asi do postýlek byla vhodnější.. :)
    Jinak ta rychlo-zavinovačka asi bude fajn.

  • já měla dečku z dutého vlákna. Ve spacím pytli malý být nechtěl, ze zavinovačky rychle vyrostl, ale v šestinedělí jsme ji používali (rychlozavinovačku). Dost jsem používala flísové dečky na zakrývání, jsou lehoučké a přitom hřejí. Polohovací válečky jsem měla koupené, ale nakonec je nesměla používat, protože jsem musela chodit na speciální cvičení a měla jsem to zakázané stejně tak jako klokanku nebo mimivak, které jsem taky měla koupené.

  • jakbyl malý mimčo, tak byl v rychlozavinovačce, jak byl tročku větší - cca od 3 -4 měsíce asi, tak ve spacím pytli. měli sme i peřinu - dětskou. záleží jaké bude počasí, a co bude vyhovovat. chce to vyzkoušet a uvidíš :-) výběr máš, tak buď v klidu

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist