Chyba ve výpisu ze zdrav. karty

Otázku položila: Anonymní uživatelka #265410 26.4.2022 20:38

Ahoj, jsem vytočená doběla, potřebuju se vyventilovat a snad i poradit...
Ke své praktické doktorce chodím málokdy (cca 1x ročně tam jdu). I když tam chodím tak málo, většinou narazím na problém, že tam prostě není a má zástup, což je i teď (zjistila jsem dnes), dlouhodobě, do května, střídají se tam doktoři v její ordinaci každý den někdo jiný, jindy se zas musí do úplně jiné ordinace. Zmatek. Ale o to nejde.

Jelikož potřebuju nastoupit co nejdřív na brigádu a jít k firemní dr. na vstupní prohlídku, potřebovala jsem výpis ze zdrav. karty.
Dnes jsem si pro něj šla. 300,-, sestra předala ve dveřích list papíru s asi třema větama, i v těch třech větách byly chyby jakoby to psal žák 3. třídy ZŠ, vytiskla tam do kolonky "dlouhodobě užívané léky" antibiotika, které jsem brala postupně asi v horizontu 5let, co jsem kdy měla potíže. To zaškrtala propiskou :-D Já se už směju. Ne nesměju, jsem nas*aná.

No a grande finále je to, že tam mám napsáno, že trpím občasnými lumbalgiemi (na netu jsem doma zjistila, že jsou to nějaké velké bolesti bederní páteře, že to nějak vystřeluju do nohou a tak). Nikdy jsem nic takového neměla. Netrpím na to. Jestli mě kdy bolely záda, tak pouze na konci těhotenství, ale to je v tom případě naprosto vytržené z kontextu.
Hned jsem tam volala kvůli vysvětlení, protože mi to prostě nesedí (měli tam být dle ord. hodin ještě hodinu)..telefon už nikdo nebral. Takže jsem nas*aná o to víc.

Stalo se vám tohle někomu - že by vám tam napsali totální kravinu? Něco, co prostě v kartě nemám?
Já si to představuju tak, že si najdou v PC mou kartu, zmáčknou tlačítko: "výpis" a vyjede jim to. Ale podle toho, že to je napsané s chybama asi ne...fakt nevím. Navíc teď jak tam ZAS dr není, bude problém někoho chytit, zástup to nemusí chtít řešit.
Určitě budu zítra od rána volat, komu se dovolám, budu chtít nejdřív vysvětlení toho pojmu "lumbalgie", abych nebyla za trotla, kdyby to náhodou bylo něco úplně jiného, a pak případně opravu toho výpisu, samozřejmě zdarma. A budu trvat na vysvětlení toho, kde se v mé kartě vzalo to, že trpím touhle "nemocí". Navíc jdu na brigádu na takovou pozici, že mě s předpokladem toho, že mě bolí v zádech nevezmou, jako to je absolutní nehoráznost.

Budu ráda za vaše zkušenosti, případně jak jste řešili. Díky, že jsem si mohla ulevit :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • výpis z karty neznamená, že Dr stiskne nějaké magické tlačítkoa dostane ten výpis.
    tam by to mělo být tak, že vás zná a podle případných dalších informací, které v kartě přečte, napíše ten výpis. takže by měl za nějakou dobu zpětně projít kartu a prohlédnout nemocnost, případné další problémy, to zda jste sledována u nějakého specialisty.
    to co se stalo bych řekla že je dané tím, jak se lékaři střídají a klidně je i možné, že má někdo stejné jméno a prostě dal výpis k někomu jinému. určitě bych tento výpis "reklamovala" a nechala si udělat správný.

  • SSVM27.4.2022 7:52

    Co popisujete, by mě taky vytočilo, ještě, když to člověk platí. Nicméně z toho, jak to tam asi chodí, se tomu moc nedivím, jde vidět, že mají ve všem bordel, asi i proto, kolik doktorů se tam střídá a některý mohl k zápisu nějakému pacientovi použít omylem Vaše jméno, Vaši kartu, což by se rozhodně dít nemělo. Překvapuje mě ale, že se nezaregistrujete k jinému lékaři, ikdyž tam chodíte jednou ročně, ale pak když člověk akutně něco potřebuje, vypadá to takto. Ale je to hrozné, zrovna lékaři by měli mít v takových věcech pořádek, k něčemu tu přísahu skládali....dejte vědět, jak jste pochodila :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist