Chyba - jak vyřešit

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407247 13.11.2020 12:17

Zdravím všechny.
Moc se omlouvám za anonymní režim, ale tento problém je opravdu velmi osobní.. Budu ráda, když mě hned neodsoudíte a alespoň trochu pochopíte. Nevím totiž, jak dál.
Před nedávnem jsem se rozešla s přítelem, byli jsme spolu 2 roky ( mně i jemu je 18 let ). Rozchod byl z jeho strany protože nevěděl co chtěl, pak se chtěl vrátit ale já jsem už nechtěla, protože jsem si řekla že si budu užívat života a navíc chci jít za půlroku do jiného města na vysokou školu, takže by nějaký vztah stejně neměl cenu.
Začala jsem se bavit v období toho rozchodu s kamarádkami, které mého přítele znají ( jedna s ním chodí do třídy a sedí s ním ). Přišlo mi, že mě začaly stahovat ( alkohol, výlety místo dělání školy.. ). S rozchodem mi pomáhaly a byly opravdu hodné a chtěly abych se z toho dostala. Všechny jsou single, tak jsme si řekly, že si teď budeme užívat života bez kluků.
Předevčírem byla akce u té jedné kamarádky, spolužačky mého ex. Vše probíhalo v pohodě, pily jsme alkohol a já to poněkud přehnala, takže si 90% večera nepamatuji.
Co si ale pamatuji, tak bylo to, že na tu akci přijeli i dva kluci, nejlepší kamarádi mého ex.
Vůbec netuším, jak k tomu došlo, ale prý jsem se vyspala s oběma.. nepamatuju si z toho nic. Nepamatuji si ani to, co jsem ohledně toho říkala. Kamarádky se ke mně otočily zády, vše mi vyčetly, prý jsem sama přiznala že se to stalo, ale já si z toho opravdu nic nepamatuji a vím, že bych to normálně neudělala, že to byl prostě naprostý úlet.. spíš mi přijde, že tyhle kamarádky nejsou pravé, že by mě měly v tuhle situaci podržet nebo zabránit tomu, aby se něco takového stalo. Na druhou stranu si říkám, že jako jeho kamarádi by mu taky neměli udělat to, že se vyspí s bývalou jeho nejlepšího kamaráda.
Skrz to, jak moc jsem byla opilá, tak ani nevím jak se co stalo a jak to vlastně vůbec bylo.
Kamarádky slíbily, že by mu to neřekly, protože ví, že by z toho byl naprosto zničený, jeho kamarádi řekli že to oba budou zatloukat a zapírat..
A já teď vůbec nevím jak dál. Co dělat..
Své chyby jsem si naprosto vědoma, uvědomuji si jak moc velký úlet a přešlap to byl, ale taky si uvědomuji, že čím dřív to všechno hodím za hlavu, přestanu to řešit a poučím se ze svých chyb, tak tím dřív to bude vše dobré. Přijde mi, že je teď pro mě konec světa, kamarádky se se mnou nebaví, naprosto mě odsoudily a já si říkám, jestli to vlastně kamarádky opravdu jsou..
Já takováhle nejsem, měla jsem před svým ex pouze jednoho přítele a nikdy jsem nic podobného neudělala, takže mě na tom všem mrzí nejvíc asi to, že jsem hlavně zklamala sama sebe. Měla jsem včera i černé myšlenky, neměla jsem prostě chuť žít.. ale je mi jasné, že to je prostě jen chvilkové a že po nějaké době to zas bude v pořádku, ale vůbec nevím co dělat teď.
Řekla jsem o tom mámě, která je ze mě zklamaná naprostým způsobem, protože by tohle do mě nikdy neřekla a naprosto to mezi námi zlomilo důvěru, ale na druhou stranu mi řekla, že jsem nikoho nezabila, a že člověk v životě udělá ještě spoustu chyb. Prý je hlavně důležité, abych se z toho poučila a už nikdy nic takového nedopustila.
Co byste mi poradili Vy? Je mi naprosto jasné, že mě odsoudíte, o tom žádná a tomu se ani nedivím.. jen bych potřebovala vědět, jak dál. Co udělat.. protože pro mě teď naprosto skončil svět a přijde mi, že jsem tady naprosto nepotřebná..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Odpusť si. :-) Neudělala si nic tak hrozného, to se může stát. Jen bych příště nepila tak, abych si nic nepamatovala, to se mi ještě nestalo a to jsem chlastala fakt hodně. Já na tvém místě bych byla spíš zklamaná z lidí, co máš kolem sebe a a ne ze sebe... Kamarádky, které viděly, že jsi evidentně úplně nalitá a "mimo sebe" neměly tohle nikdy dopustit. Ti praví přátelé na tebe dávají pozor, když jsi opilá. Tohle fakt nejsou kamarádky, tady není na místě, aby ti něco vycitaly, to je fakt směšné. To spíš ty bys mohla být naštvaná na ně a nebavit se s nima. A o těch klucích ani nemluvím, jsou to kluci a chtěli si užít, ikdyz je to hnusný, ale pro ně to nic neznamenalo.
    Hod to za hlavu, na světě se dejou horší věci. I já udělala spoustu kravin, horších než ty ;-) Je dobře, že ti to není jedno, ale zase je zbytečné se s tím nějak dlouho trápit.

  • tak za prvé, bych takový kamarádky nechala bejt, kamarádky to nejsou .... kdyby ano, tak ti to nebudou vyčítat, co se stalo, to se stalo, ty nejsi nikomu povinována věrností, takže to jestli se s někým a s kým vyspíš, je jen a jen čistě tvoje záležitost ..... co se týče dalších problémů, asi bych se uklidnila a soustředila se na školu .... sama jsi psala, za pár měsíců jdeš na jinou školu, někam jinam, tam budou lidi, kteří tě neznají, začínáš tam s čistým štítem ..... mamka se s tím taky srovná a na tohle časem zapomene, ono to prostě vyvane, jsou prostě horší věci, než se v opilosti s někým vyspat :-) hlavu vzhůru a soustřeď se na školu a sama na sebe a na to co prostě potřebuješ, na to, co si o tobě pomyslí jiní se fakt vykašli .... kdybys měla celej život přemýšlet, co si o tobě kdo pomyslí, tak se zblázníš ..... a opravdovým přátelům je to jedno .... ti tě mají rádi, ať uděláš blbost nebo ne :)

  • Jsi si fakt jistá, že jsi s nimi spala? Ty "stopy spermatu" na kalhotkách může být přece jen výtok. Já jsem si zažila taky velmi divoké období a byly večery, kdy jsem měla totální okno, ale sex jsem si pamatovala vždy, i když jsem se třeba "probudila" až na konci. Upřímně si nemyslím, že bys s někým s nich spala, spíše ti chtěli všichni ublížit. Moc náhod, ne? Spala jsi s oběma, nepamatuješ si to a kamarádky tě za to odsoudily? Spíš mi přijde tohle opravdu jako výmysl z jejich strany. Ruce bych od nich dala pryč. Další věc, proč bys měla sperma na kalhotkách, když většinou během sexu je nemáš, i když je pravda, že někdo je má i tak.

    No, snad tě brzy přejde ta špatná nálada z toho, časem to přebolí:-)

  • interstellar13.11.2020 12:47

    Myslím, že by žena poznala, že měla sex (zbytky spermatu, nějaké podráždění intimních partií atd). Možná tvoje kámošky jen kecají, protože si nic nepamatuješ. Každopádně je to dobrá lekce do budoucna ohledně pití i vztahů. Každopádně pokud nejsi v tom nebo nemáš pohlavní chorobu, co se stalo, to se stalo. Nech si to jako zkušenost, že které se můžeš poučit, a koukej se do budoucna. Až půjdeš na novou školu, prostředí se změní a budeš mít úplně čistý list.

  • Marlena13.11.2020 13:23

    A jsi si jistá, že se to opravdu stalo? Pokud si 90 % večera vůbec nepamatuješ, jak můžeš vědět, že se to odehrálo? Nehrají na tebe jen nějakou habaďůru? Je to celé podivné. Hodila bych to za hlavu, poučila se z toho a už bych s touto partou alkohol nepila. Parta, která dopustí něco takového, by mi za to se nestála. Kámošky tě měly brzdit, bránit nebo co já vím. Ale pokud nejsi typ rozhoďnožky, tak bych pochybovala, jestli k něčemu vůbec došlo. Pokud jo, tak by se to mohlo brát klidně jako znásilnění, nebo? :-o

  • Ahoj, moc mě ta tvoje situace mrzí, věřím, že to je fakt hrozně těžké, protože i já pod vlivem alkoholu udělala pár blbostí, kterých jsem litovala. Tehdy jsem se cítila úplně na hovno, přišlo mi, že jsem nejhorší člověk na světě a už to nikdy nebude dobré, ale zpětně? Tak nějak jsem pochopila, že všechno má svůj důvod a prostě i to, co jsem prožila, byly velmi cenné zkušenosti, které mě posunuly dál v životě a já jsem teď i kvůli nim tam, kde jsem :) Šťastná a spokojená a budující si hezký život. Hodně mě to zbavilo toxických lidí, posunulo v tom, abych si hledala opravdové kamarády a kamarádky, a když se něco stalo, aspoň jsem viděla, jak se kdo ke mně zachoval (nevyspala jsem se teda s nikým, ale třeba jsem udělala scénu nebo jsem vyjela po zadaném klukovi, vůbec si to nepamatuju a za střízliva jsem to nechápala a další věci). I kdyby se to rozneslo, i kdyby se stalo cokoliv ještě horšího, prostě musíš se s tím smířit, odpustit to hlavně sobě a když se tě na to někdo zeptá nebo tak, prostě to přiznat, respektive dokázat říct - NO A CO. Jsou holky, které spí s každým, baví se tím, užívají si to a je jim v tom komfortně a nikdo to neřeší. Jsou holky, co to udělají párkrát a buď jim to sedne a nebo ne, ale omg, no a co? :) Vždyť i ten sex je prostě přirozený a normální a je jasné, že alkohol maže úsudek. Jak píšeš, nikoho si nezabila, nikdo se nezranil, nikoho si nepodvedla, nikomu si neublížila - jen sama sobě. A kdyby se to i tvůj ex dozvěděl, je to jedno - je to ex a rozešli jste se a on se s tím přece musí srovnat zase sám, věř tomu, že třeba za 10 let ve tvém životě už pravděpodobně nebude (většinou to neklape). Takže fakt hlavu vzhůru, vydrž první - nejhorší týden, zkus se nějak zabavit, najdi si nějaký smysl života, do něčeho se vrhni a zkus popřemýšlet, jestli třeba nemáš nějakou starou blízkou kamarádku, se kterou bys případně obnovila kontakt a zkusila to zase pojmout z jiné stránky ten život. Moc ti držím palce a žádné černé myšlenky - je to jen sex. Dobrý, špatný, ale nic víc :)) Jo a pořeš si případné těhotenství a nebo STDs kdyby se ti něco nezdálo, to jediné může nepříjemně překvapit.

  • margarinefly13.11.2020 14:34

    Chápu že se teď cítíš mizerně, ale konec světa to fakt není. :) Každý občas udělá nějaký přešlap, pokud nejsi v tom a nic se ti nestalo, tak jsi z toho vlastně vyšla dost dobře - za předpokladu, že se poučíš a příště si dáš s alkoholem bacha. Navíc to že tě to tak mrzí značí, že víš, že normálně taková nejsi (a štve tě že to tak vypadá) - což je podle mě to jediný, na čem záleží. Taky jsem vyrůstala na malém měste a vím jak se všechno snadno roznese, tím bych se ale tak netrápila. Jednak obecně v životě není moc dobrý se pořád strachovat, co řeknou lidi (stejně se nikdy všem nezavděčíš), a jednak stejně za půl roku odejdeš na výšku do nového prostředí, kde začneš s čistým štítem.
    Na kamarádky bych se vykašlala, nepíšeš jak to přesně probíhalo, ale jestli viděly, že jsi mimo a nesnažily se tě od těch kluků odvést, tak to nejsou žádné kamarádky. O to víc když píšeš, že tě začaly stahovat dolů a za školu. Být tebou si dám pauzu a soustředím se na školu, ono to mezitím trochu vyvane. :)

  • Nechci být za rypala ale všimli jste si že je nouzový stav? Že lidi mají omezit kontakty navzájem jen na ty nejnutnější? To se z toho díky lidem jako vy nikdy nevyhrabeme

  • Je vidět, že jsi fajn holka. Kdybys byla nějaká mrcha, co takovéhle věci dělá běžně, tak bys to sem určitě nepsala.
    Máš i nějaké kamarádky z jiného okruhu? Třeba co se s tvým bývalým moc neznají nebo s nimi kamarádíš už déle než ty dva roky? Zkusila bych obnovit kontakty s těmi. Nemusíš jim vyprávět, co se stalo, ale prostě abys přišla mezi jiné lidi a na jiné myšlenky;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist