Chvilková náhrada za mateřské mléko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45234 11.8.2011 20:52

Prosím vás, kojím plně, ale občas se stane, že zkrátka malá mléko vypije a za chvíli chce zase, ale už není co :-( Nebo někdy odstříkám, ať vím, kolik mléka je a je ho dost a jindy zase málo :-( Nechci kupovat Sunar, ani nic podobného, dokud mám mléka dost, ale občas se prostě stane, že je málo, dá se to něčím nahradit ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,

    myslím, že je nemožné, aby jednou mlíko měla a pak měla málo. Mléčná žláza funguje ihned potom, co miminko začne sát a mléko spustí. Prsa nefungují jako zásobárna na mlíko.. Takže pokud má malá větší poptávku, tak ji nech sát klidně dýl a ono se to sdrovná, nic jiného jí dávat nemusíš.

    Někdo ( např. i já) má taková prsa ze kterých se nedá témě odsát, mě jde odsát 10ml a víc ne a při tom mám 2měsíční krásně prospívající miminko..

    Někdo tu psal o vážení- u kojeného dítěte se hodnotí celkové prospívání a počet počůr a pokak plínek..zvážit kolik vypije na jedno kojení je u kojení zbytečné.

    K tém náhradám. není pravda, že se dá nahradit jen umělým mlékem. Znám dvojčátka a ještě pár dětí, které měly jako náhradu doma uvařené obilnoluštěninové mléko.. ale je to málo rozšířené, protože se musí vařit denně nebo obden.. a lidi se o to moc nezajímají.

  • Mateřské mléko nahradíš jedině umělým mlékem. Tedy podle mého názoru. Odsávačkou vytáhneš mléka méně, než si vytáhně dítě pusinkou. Pokud malá prospívá, přibírá na váze, tak bych to vůbec neřešila. Třeba malá nemá hlad, ale chce jenom po nakrmení ještě dumlat prso. Je zbytečné ládovat do dítěte něco jiného než mateřinu, pokud máš mléko. Jednou za čas se dostaví růstový spurt, kdy dítě rychleji roste, vyžaduje vyšší dávky mléka a tvému tělu chvíli trvá, než se přizpůsobí. Ale to je otázka pár dní a mělo by se to srovnat. Můžeš také zajít k lékaři na kontrolní vážení. Dítě zváží před a po kojení a tak zjistí, kolik si vlastně vytáhlo a zda to odpovídá jeho věku.

  • Tak si postupně každý den odstříkávej a zamražuj a pak když bude třeba zase rozmražuj svoje mlíčko.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist