Chuť na sladké v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35134 9.3.2012 12:48

Ahojky (nejen) těhulky,
myslíte, že zvýšená chuť na sladké v těhotenství může mít souvislost s pohlavím dítěte? Sladké mi chutnalo i předtím, ale teď je to šílený, každý den si musím něco sladkého dát - nejlépe dva chleby s medem, mňam:-D
Testy na cukrovku mě teprve čekají, doufám, že dopadnou dobře.. Dietu si nedovedu představit:-o
Díky za postřehy:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,
    ja cekam holcicku a na sladky nemam chute vubec.. tak to fakt nevim

  • Ahoj, čekám holčičku a dřív sem jedla sladký pořád a ted skoro vůbec.:-)

  • Já čekala holčičku a musela jsem aspoň jednou denně mít něco kde je cukr :-D

  • koukam ze si tu holky protirecej je pravda ze me se osvedcilo ze ja na zacatku tehu mela chut spis na chipsy a maso a cokoladu sem zacla jist az ted pred terminem a je to kluk, kamoska zas samy sladky tak pokud nemela aspon tabulku cokolady denne mela hystak :-D a porodila holcicku :-D

  • Ahojky,chleba s medem jsem taky mohla často :-) pak čokolády,sušenky s kokosem a na druhou stranu,ostrá jídla a maso.Mám chlapečka ...

  • :-D tak to jsme na tom stejně - co jsem těhulka, tak bych se po sladkém utloukla a taky podle toho teď vypadám :-( Při předchozích 2 těhu jsem sladké vůbec nemusela a teď je to úplně naopak, ale to jestli to má souvislost s pohlavím budu vědět na 100% až v červnu;-) Ale přibírám prý ukázkově a na cukr jdu za 14 dní a doufám, že to bude OK.

  • Na tom nezalezi, kazdy telo je jine, kazdeho hormony ovlivnuji jinak, jsou to jen babske rady. Jak sama vidis, u kazdeho je to jinak. Tak jako kazdemu cloveku chutna neco jineho tak v tehu to take bude jinak :-) Ja jsem sladky milovala, prvni tri mesice jsem ho nenavidela, nemohla jsem ho ani videt a od 4 mesice zas jim normalne ale je prvda ze sladky tolik ne, jen obcas, a to jen susenky, cokolady ne - ktery jsem vzdy milovala. A zatím nevím co cekam, ale brzo se to snad dozvím, tak písnu :-)

  • Já byla od začátku masová, steaky a podobné bylo moje...no a čekáme holčičku :-D Chuť na sladké se u mě objevila až někdy kolem 28.tt, kdy už mi přestala stačit masová energie ;-) no a Teď ujíždíme stále na sladkém a dovoluji si tvrdit, že tvoří 90% mého jídelníčku 8-. testy na cukr dopadly na výbornou :-)

  • Ahojky jsem ve 27tt ze začátku těhu jsem mněla příšerný orpor ke sladkému a to jsem sladké předtím milovala najednou jsem musela vše ve slaném podaní a z tohor azu se to obrátilo a slané ani tak né jak zase sladké a čekáme na 80% holčičku,ale i tak s ní počítám myslím,že to jsou jen babské klepy co byli dříve jak určit pohlaví každá máme chutě hold prostě nějaké :)
    Ještě jsem se chtěla zmínit o zátěžovém testu na cukr:není to o tom že sladké jíte hodně ale kolem těch dvou hodit se určuje po vypití opravdu hnusné vody s glukozou jak vaše tělo se dokáže poradit s tou dávkou cukru a po té se vyvozuje těhu cukrovka :))

  • Já byla na sladký vždycky a když jsem otěhotněla, tak jsem ho nemohla ani vidět. Čokoládu jsem za těhu nesnědla ani jednu. Mám kluka. :-)

  • Tak já sladké musim mít každý den, jinak bych se utloukla, jsem ve 33tt a čekáme holčičku, tak si myslim a podle toho co tady čtu, tak je to asi individuální a podle chutí se to nepozná....Prostě tělo si řekne co chce;-)

  • ahojky, tak ja pred tehu sladke moc nemuseila. teda jedla jsem ho ale ted co jsem tehu tak si davam kakao nebo sladke jidlo kazdy den. a cekam chlapecka.ale asi to bude individualni

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist