Chtíč miminka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407322 20.2.2020 17:13

Zdravím dámy,
mám dotaz zejména na maminky nebo na nějakou paní, která ví jak se cítím. Jde o to ze je mi 21 let a začala jsem strašně snít o miminku. Mám přítele, kterému je 27 let a furt říká, že na to máme čas. Jsme spolu od mých 15 let a nijak jsem dřív po miminku netoužila a když jsem to jednou v 18 pronesla ze srandy, tak mi pořídil štěně, prej aby mě to přešlo. Teď je to pres rok, co už spolu i bydlíme a nyní po miminku opravdu toužím. V mém okolí, ať už v rodině nebo kamarádky, tak jsou zasnoubený nebo již čekají miminko. Když začnu o tématu jako svatba nebo miminko, tak se s přítelem akorát rozhádame. Miluju ho, ale začínám mít pocit, že s ním to do budoucna nikam nevede. Říká, že by chtěl miminko až tak za 5 let a pak druhý po 6ti letech, ale když si to tak uvědomím, tak švagrová měla první mimčo v 25ti a druhé 34 a již měla problémy a musela na císařský řez. Prosím, já si nevím rady a nechci, abych ztrácela čas třeba než by se rozhoupal si nějaký miminko udělat a "tikali mi biologické hodiny".
Předem dekuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Budu trochu oponovat tomu co psala lily. Myslim ze tak mlada na dite nejsi, jde ale o to dobre ale fakt dobre si rozmyslet co chces. Ja se ve 23 vdala, v 25 porodila.. o hodne moznosti tim clovek prisel, ale spis taky zalezi i na tom jak to beres. Ne vse se s ditetem da delat, ale nic neni nemozne. Ja (my) jsme do toho s tim sli. A nelituju toho ze jsme rodice takhle brzo. Clovek je v tomto veku jeste takovy asi vic trpelivy a pri sile, je jaksi blizsi a chapavejsi k diteti (beru to i v pomeru k nasim, bylo jim 21 kdyz me meli). Dalsi vec je ze neni nikde psano ze se povede otehotnet hned napoprvé, nam to trvalo nejake tri roky nez se zadarilo....a jak dite odroste do veku ze treba bude moct jit na prazdniny nebo byt i samo doma, porad nebudes tak stara na to jit a uzivat si :-).
    Co je ale zasadni, tak ze dite a svatbu musi chtit oba dva ve vztahu stejne a rozhodne je velice spatne do toho nekoho nutit nebo ho k tomu nejak ,,necestne,, primet. Sama vim ze jsem se svatbou zertovala uz od 18 a muj manzel tenkrat rozhodne nebyl nakloneny tomu ze by se nekdy zenil. Mela jsem obavu protoze rikal ,,jednou jo,,. Nemohla sem vedet kdy, ale proste jsem cekala. Milovala jsem ho a tak jsem byla rozhodnuta verit ze to prijde. A vidíš, jsme svoji, postupem casu k tomu dospel sam a s odstupem mi řekl ze ho strasne stvalo jak jsem s tim porad otravovala.. chapu co si rikas s tim jestli neztracis cas.. mozna je to tak, mozna ne. Tohle asi potrebuje vzajemnou domluvu a duveru, pripadny kompromis. Dite i svatba jsou velky zavazek a je to velke a zodpovedne rozhodnutí.. A nevim jestli to z tve strany je zrovna fer jen kvuli tomu ze pritel hned ted nechce dite si hledat druheho. Taky se priklanim k tomu co lily psala - pracujes, studujes? Mate kde bydlet - jste zajisteni? To je taky dulezite..
    At to shrnu, za me klidne mit tak brzy dite, ale fakt dobre si to rozmyslet jestli chces byt matka na plny uvazek a hlavne se na to shodnout z partnerem. Pikud ho donutis nebo to nejak zaonacis ze treba otehotnis aby sis ho pojistila, ver ze kdyz se bude citit ,,ohrozeny,, bude mu to jedno a klidne od tebe muze utect a zustanes sama..

  • Ahoj, ja si myslim, ze si na dítě ještě hodně mladá a určitě nemáš kam spěchat. Užívej života a hlavně spánku, protože toho už mít s dětmi moc nebudeš :-D
    Ríkáš, že Tě nebaví treba cestování, ale ono nejde jen o to, ale i o spoustu třeba úplně normálních a každodenních činnosti, které s dítětem půjdou už těžko dělat, třeba i vysprchovat se nebo si dojít sama na zachod :-D Nebo jít na kafe s kamaradkou a v klidu a tichu si popovídat. Jakmile budeš mít dítě, budeš mu muset věnovat veškerý volný čas a ubyde Ti čas i na partnera, třeba i toho se on boji.
    Pokud Ti partner řekl, že děti zatím nechce, určitě nemá žádný smysl ho do toho nějak tlačit, nebo nutit. To mu tím naopak ještě víc zprotivis. Dej mu čas, klidně i rok nebo dva a zkus se po tu dobu o dětech vůbec nezminovat, ať ho tím zbytečně nedrazdis. Pokud na ne není Tvůj partner ještě připravený, budeš to muset respektovat a pokud ho miluješ a chceš s nim být, je podle me hloupost ho vyměnit za jiného, jen kvůli dítěti. Děti ti nikam neutecou. Na to máš ještě pořád dost času. ;-)

  • terryk21.2.2020 7:07

    Když na to mrknu z čistě objektivního hlediska, máte skutečně hafo času (já měla děti v 33 a 35 letech, bez císaře, těhotenství bez komplikací stejně jako porody, děti jsou zdravé, byly kojene víc než rok). Ač píšeš, že u vás v okolí mají jednadvacetilete holky běžně děti, přijde mi, že republikový průměr je úplně jinde. Chlapi navíc zrajou pomaleji a často se v nich ta potřeba hnízdění vyvine až po třicítce. Druhá strana mince je, že pokud ženská fakt touží po dítěti a chlap do toho nechce jít, zadelava to na budoucí partnerskou krizi. A ta budoucnost nebude tak vzdálená. Ty se cítíš ukrivdene, že nechce dítě, on se cítí manipulovat do něčeho, co momentálně nechce. Takže co s tím? Pokud už jste o tom opakovaně mluvili a ty nejsi ochotná čekat, bude asi na místě hledat jiného partnera. Ač i tento proces nějaký čas zabere a není jisté, že dítě bude chtít hned. To je také důležité zvážit. Stejně jako to, jak jste finančně zajištění a jaké zázemí můžete dítěti poskytnout.

  • Pracuješ už? Ono veľa závisí od okolia a finančnej nezávislosti. Mnohé moje kamarátky zo strednej mali v tvojom veku už dieťa (nešli však na výšku). Aktuálne ale žijem vo väčšom meste (na slovenské pomery) a naopak moje rovesníčky sotva chystajú svadby a deti nemajú (mám 28). Mne pred pár rokmi tiež tikali biologické hodiny, ale nič z toho nebolo, časom ma to prešlo, našla som si v živote iné veci - cestovala som, začala pracovať, dnes to beriem proste inak, dieťa je veľká zodpovednosť a veľa vecí zmení, vôbec sa necítim na to obetovať výchove dieťaťa to, čo momentálne mám. Časom áno, ale ja som stále mladá žena... Ty sa vo svojom veku už vôbec nemáš kam ponáhľať, naopak užívaj si život dvadsiatničky, dieťa ti neujde! A tvoj priateľ predsa dieťa chce, len nie teraz tak ako čo, opustíš ho aby si si našla otca pre svoje vysnívané dieťa? Nepripadá ti to ani trochu hlúpe?

  • Lenka99720.2.2020 18:43

    Je mi 22 let a dítě chci už od 18ti. Partner, nyní Manuel proti tomu nebyl. Chtěla jsem mít odpracovano, tak jsem HA vysadila po odpracovaných 9 měsících. Nyní se snažíme 2 roky a čtvrt a pořád nic. V tvým případě bych si sedla s přítelem a promluvila si o tom, co chceš ty a co chce on. ;-) třeba spolu dojdete k nějakému závěru. Vysvětlila bych mu co cítíš a že jsi připravena. Taky mi třeba rekni, že hned to jít nemusí ( viz můj případ). Přeju hodně štěstí.

  • Můj muž ještě v 28ti tvrdil, že na miminko je času dost, sedla jsem si s ním a normálně jsme si promluvili, řekla jsem mu ať se na to podívá z druhé strany, než se nám to podaří a nějaké bude, bude nám 30, a než pak to dítko vyletí z hnízda bude nám 50 a přece kdybysme počkali ještě tch jeho pět let, tak bysme v 50ti měli doma puberťáky .... a co si budem vykládat, v tom věku už přece chcem pokoj a ne fackovat puberŤáky, když se nad tím pak zamyslel, tak svolil, je nám 31 a máme roční a snažíme se o druhý ... zkus to přes tyhle argumenty ...

  • Je hezké, že ten chtíč je u Vás v takto ideálním věku ;-) kort jak píšete, problém prostě může být, takže za mě je super věk který máte, ja osobně jsem zastánce matek do 30ti než po 30ce a ostatně ty rozdíly jsou i u matek vidět a prostě není normální být poprvé matkou v 35ti letech. Každopádně můži to mají opravdu déle a jako otcové jsou lepší naopak po 30ce takže budete muset zvážit pro a proti a uvidite jak se to s přítelem bude třeba rok vyvíjet :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist