Chřipka/angína v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35211 13.2.2012 9:18

Holky,co mám dělat?:-( jsem v 6tt,ve středu začínáme 7tt a bolí mě v krku,mám ucpaný nos...Poradíte mi,co na to?:( mám strach o mimiška :(

Holky,tak dr. mi napsal Stepfen :/ Tak uvidíme..Dočetla jsem se tam,že se může brát jen po konzultaci s dr..No,snad to bude v pořádku..Každopádně moc děkuji za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na ucpaný nos mi skvělě funguje ponořit ruce až po lokty do hodně teplé vody (spíš horké) nebo inhalovat vodu se solí (a případně i s eukalyptovým olejem) pod ručníkem, na kašel zase vyluhovat nakrájenou cibuli s cukrem (nakrájet cibuli, hodně moc prosladit a uzavřít ve sklenici, dát do lednice, vyteče sirup), bolavý krk na noc napařit (ovázat mokrý kapesník, igelit, šátek)..na teplotu octový zábal...víc už nevím, snad to pomůže(nemám ráda prášky, pokaždé zkouším nejdřív takovéto babské rady a jsem s nimi spokojená) :-)

  • Martasek8913.2.2012 9:25

    Na krk Septisan, nebo kloktat šalvěj - nikdy nepít. Na ucpaný nos něco s mořskou vodou - což mně tedy nezabíralo, ale třeba Ti to zabere. Jinak čajovat, zalézt do postele a potit se.

  • Ahojky. Já jsem teď ve 30tt a už tři týdny se trápím se zánětem nosohltanu. Je to strašné!! :-( Byla jsem i u doktora, ale ten mi nic nepředepsal a co mi řekl, tak to pořádně vyležet a pít čaj s medem a citrónem. Ale zajdi si do lékárny a tam ti poradí, co by jsi mohla. ze začátku těhu mne taky bolelo v krku a v lékarně mi dali tabletky na cucání....a pomohly. Tak držím palce ať se brzo uzdravíš těhulko....

  • Ahojky, taky jsem byla hned na začátku těhu nachlazená a pak ještě v průběhu znova. Na bolest v krku jsem cucala Septisan a k tomu brala homeopatika Oscillococcinum. A samozřejmě co nejvíc ležet a čajík s citronem a medem.

  • Ahoj, tak to jsme úplně stejně, od kdy počítáš těhotenství? Já od 8.1.
    Taky jsem nastydlá, nejdřív týden rýma, pak mě škrábalo v krku a teď se to přestěhovalo do nosohltanu :-(. Bojím se jíst nějaký léky, tak se snažím odpočívat, pít čaj a být v teple. Jím taky hodně ovoce a vitaminových doplňků.
    Tak ať se dáme brzy do pořádku a přestaneme se bát o miminka:-). Koukám, že už jsi byla na UTZ. Já ještě ne. Bylo už vidět srdíčko?

  • Já jsem byla nemocná v 7tt v prosinci. Zabral Septisan a Paralen - půka ráno a půlka na noc. Do nosu jsem dávala Pinosol - ten mi strašně pomohl (mohou bez problémů těhotné i kojící). Ale nedoležela jsem to a vrátilo se mi to nejdřív jako rýma, pak nosohltan a na fest na Sivestra a byla z toho angína - takže jsem vyfasovala Penicilin - za týden bylo vše OK. Jinak jsou také dobré ty lokty do hroké vody a inhalace eukalyptu jak píše MarketaB. Pokud bolí krk, je lepšíkdyž tam doktor koukne. Pokud tam nic není, tak ti sice defacto nid nedá, ale pokud bys to měla jako já, může napsat (Penicil se může bez probémů) nbo předepisují inhalátor s ATB (lokálně) - Bioparox.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist