Chránič prsních bradavek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2707 30.3.2012 1:49

Ahoj holky,poraďte mi-máte zkušenosti s chráničem prsních bradavek na kojení?? Při prvním dítěti (14 let) nic takového nebylo.Jsem podruhé těhotná (29.tt) a stále objevuji nové a nové věci.Díky za tipy a rady:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli myslíš kojící kloboučky, tak s tím zkušenost mám :o) Musela jsem je používat,protože mám krátké bradavky a malý se špatně chytal. Kojila jsem s jejich pomocí několik měsíců. Ale je to složitější než bez nich. Když byl malý větší, často mi klobouček strhnul dolů, nebo jsem ho měla občas špatně nandaný a mléko utíkalo spodem. Jako pomůcka, abych mohla vůbec kojit, super. Ale byla jsem ráda, když se malý naučil chytat bez nich a zavřela jsem je do skříně :o)

  • A pamatuješ jsi, jak probíhalo kojení, jestli z Tebe mléko lilo mimi kojení, ale i při kojení proudem, tak bych do těch sběrných chráničů asi šla,vyplatí se Ti to, nebudeš muset pořád měnit vložky a tak a také píšou, že to větrá (akorát se nesmíš s tím předklánět, jinak se Ti to vylije :-) Třeba na mimibazaru, ale i jinde prodávají použté za lepší peníz, nic tomu není, dá se to dezinfikovat stejně jako odsávačka MM.). Já ale nic takového nepotřebovala Mě sice mléko bokem také teklo, ale mě stačila plína )nebo jsem měla pratelné vložky, te´d už se asi také vyrábí lepší, ale ty, co jsem měla, noc moc),nebo jsem chodila třeba i úplně bez podprsenky, kdyžtak jsem prala rovnou trička-nosila jsem hodně v šátku, tak případné fleky nebyly vidět, miminko mělo lepší přístup k prsu a prsa větrala. Ty chrániče by asi při nošení v šátku nebyly tak pohodlné,to je lepší si tam složit třeba plínu. Jak skončilo šestinedělí, tak už jsem měla naprosto klid,

  • Existují kojící kloboučky, které chrání bradavku při kojení, když je poraněná na začátku kojení, než si prsa zvyknou. Mě to ovšem bolelo pořád a dost i s kloboučky. Chránič bradavky, to ale bude asi něco jiného, to je taky takový klobouček, ale který nemá dírku, nekojí se s ním, nosí se v podprsence, když jsou bradavky poraněné a vadilo by, bolelo by to tření bradavky o látku podprsenky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist