Chlap neřeší peníze..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #282136 10.5.2019 7:11

Holky, ženy dámy, prosím o radu, jak řešit tuto situaci... S přítelem máme společné finance, prostě se všechno platí společně a nikdo neřeší či jsou to peníze, ale... Zjistila jsem, že když si přítel chce pořídit něco dražšího, tak si na to vezme půjčku bez toho, aby mě o tom informoval. Zadluzuje tak oba dohromady a mě se to nelíbí, samozřejmě pro mě si vymysli vždy nějakou pohádku.. Co s tím? :( nemůžu na něj vybalit, že vím o všech jeho půjčkách..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa10.5.2019 7:51

    Nemůžeš? Já bych řekla, že můžeš. Tohle se nedělá. A taky závisí na co přesně si ty půjčky bere. Jsou nutné? A vy spolu asi bydlíte, když máte společný účet. Máte společné děti? Já bych si s ním zkusila promluvit a hlavně bych si zřídila svůj vlastní účet a jeho půjček bych se účastnit nechtěla. Jako jestli má nějaké velké utajené půjčky a je zadlužený, tak je tohle cesta do pekel. Ale závisí na vás, jestli jste schopni tohle nějak řešit a překonat. Pro mě by tohle byl asi důvod ho opustit...důvěra ve vztahu je důležitá.

  • Jako je to docela drsný, ale taky mě napadlo to, co píše WojKa - k chlapovi, který toto provádí za mými zády už bych nebyla schopná věřit ani nos mezi očima, natož do něj vkládat vyhlídky na nějakou společnou budoucnost. Založila bych si vlastní účet, převedla na něj půlku (nebo relevantní část podle toho, kolik jsi tam přispívala) peněz z toho společného a kopla ho do pr... Když byl schopný sám rozhodnout, že se zadluží, tak ať se z těch dluhů taky sám dostane. A nebo jestli se s ním rozcházet nechceš, tak mu prostě jen oznam, že sis vzala svoje peníze zpátky, protože on s nimi nakládá nezodpovědně, uvidíš co on na to... Ale krok jedna bych teda určitě udělala, mít společné finance s takovýmle člověkem je něco jako ekonomická sebevražda.

  • Jasne, ze se ho na půjčky zeptej. Jestli mate společný ucet, spolecne penize, tak je treba se bavit o vydajich toho druheho. Osobne bych do spolecneho uctu nešla. Co meli v mem okoli, tak se to moc neosvedcilo.

  • macicekkajik10.5.2019 8:57

    Proč by jsi nemohla? Vybalila bych to na něj, ani by nemrkl. Jde i o tvé peníze. Já s manželem koupi drahé věci probíráme spolu, jestli ano nebo ne a hlavně když máme společné peníze. Důkladně si zjisti kolik vůbec má dluhů a zda je splácí. Až mu začnou chodit exekuce tak je pozdě a to je opravdu jízda do pekel, jak už řekla WojKa. Pokud ti nadále bude tajit půjčky, je to důvod k rozchodu, protože můžeš nakonec zjistit, že dluží milion a co pak s tím? Buď ráda, že nejste svoji, takto se vztahují dluhy pouze na něj, pak by dluhy opravdu zasáhly i tebe. Vyřeš to dřív, než bude pozdě a také jak už říkala WojKa, vztah je o důvěře a když ti lže v penězích, tak ti může lhát i v jiných věcech. Ten kluk není pro život.

  • Ivanka9010.5.2019 8:49

    CHlap je sice hlava rodiny, ale zena je krk. Na to nikdy nezapominej. Pokud se s nim o tom nebude dat mluvit, zaloz si svuj ucet a penize setri bokem. Takova zadni vratka pro pripad ze by neco jo posral, tak aby te nestahnul sebou. Kdyz on ohledne penez neni uprimny tak ty taky nemusis byt - ale v dobrem ze jo. Jak pises - nikdo neresi co jsou to penize.. Resi, ty to resis, protoze on je prilis rozhazuje. Byt tebou tak hned zasahnu. Hodne mi to pripomina dve holcicky s bonbony co jsem jednou poslouchala na ulici. Jedna si ty sve setrila, mela plnou hrst lentilek Ta druha jich mela jen par, neb vsechny cestou snedla. A tak rika te sve mladsi hloupejsi sestricce: Mám nápad! spojíme se, a budeme mít bonbonu hodně! A ta hloupa duveřivá a hodná sestřička na to kývla...

  • Samozřejmě že to s ním musíš začít urychleně řešit. Půjčky jsou zlo, ne teda, když se použijí na nezbytné věci, ale jinak jo.. Já si nerada půjčuji, ale když už musím, tak využiji nějaký takový web > https://www.ferovepujcky.cz/pujcky-bez-ruceni

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist