Chirurgické odstranění panenské blány

Otázku položila: Anonymní uživatelka #71450 10.8.2012 23:48

Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli jste nějaká nepodstoupila chirurgické naříznutí, odstranění panenské blány. Já mám takový problém, že mě přítel ani po několika stycích neodpanil. A sex mě bolí, v gyn. poradně mi napsali, že by se mohlo jednat o perzistující panenskou blánu, že je pevná a pružná, neprotrhne se a dělá problémy. No, jenže se ke gynekoložce od posledně bojím byla pěkně nepříjemná, že mi nemůže udělat dospěláckou prohlídku, jelikož blánu mám na místě, dost neprofesionální podle mě. Takže si hledám jiného doktora. Ale chci vědět, jestli zákrok provádí jakýkoli gynekolog, nebo se musí do nemocnice, jestli budu muset být v klidu, jestli to bolí, prostě zkušenosti, jaké to je a pomůže to? Budu vděčná za reakce. :-( Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, měla jsem stejný problém. V první řadě radím změnit dr., poptej se kamarádek nebo vyhledej na netu dle referencí. Můj bývalý dr. mi naříznutí nabídl až po letech, kdy jsem mu opakovaně říkala, že každý pokus o sex je hodně bolestivý. Na zákrok jsem šla na gyneko pracoviště, se kterým můj dr.spolupracoval. Byla to otázka pár minut, v narkoze, nic necítíš, ani po probuzení, jenom trochu krvácíš. Poležela jsem si asi 2-3 hoďky kvůli působení narkozy, a jela domů (raději si zajisti odvoz). Mě bohužel tento zákrok vůbec nepomohl a po půl roce jsem byla u dr.zas. Zkusil mě vyšetřit, to bylo opět dost bolestivé a přiznal, že takový zákrok obvykle pomůže v 99% případů, já že jsem ta výjimka a napsal mi doporučení do nemocnice na celkové odstranění. Tam jsem narazila na fajn dr., opatrně mě vyšetřil, zkonzultoval i s primářem, a když mi řekli, že ten zákrok mi spíš ublížil, protože mi to zase srostlo a že přirozeně bych se toho nezbavila nikdy, protože jsem navíc dost úzká, málem to se mnou seklo. Vůbec nechápali, proč mě dr. takhle dlouho nechal trápit. Okamžitě jsem přešla k tomu sympatickému dr., na zákrok přišel i primář, blánu mi úplně odstranili a nějak to rozšířili, opět vše v narkoze, otázka pár minut. Zůstala jsem přes noc, sice byla možnost jít odpoledne domů, ale nebylo mi dobře po narkoze a stejně bych musela ráno na kontrolu. Ráno kontrola, vytáhli mi tampon - to bylo trochu nepříjemné a bolestivé, ale dá se to přežít. Pár dní jsem trošku krvácela, pak na kontrolu, a fyzicky vše v pohodě. Kdyby tě ještě něco zajímalo, ptej se, já taky tenkrát o tom nemohla najít žádné informace, i když dr. říkal, že to naříznutí je docela běžný zákrok.

  • Tak v tomto Ti neporadím, ale přijde mi to divné, protože já po 2 letech sex. života také blánu pořád mám a lékař mě vyšetřuje normálně, zkus jiného gynekologa. ;)

  • Záleží na tom, jakou má slečna blánu, když jí vadí i při sexu, tak jí může gynekolog těžko vyšetřit, často se odstranuje chirurgicky.
    Já jen vím, že jí gynekologové nastříhávají, když je tak odolná, nevím jestli se odstranuje nějak jinak. Ale určitě ti to pomůže ;) Budeš moct být normálně vyšetřována a nebude tě to při sexu bolet...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist