Chci být učitelka, na kterou SŠ mám jít?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70391 13.10.2012 20:56

když chci jit na ucitelku,mám jít na gympl nebo na střední pedagogickou školu,předem děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, i na 1.st je potřeba VŠ. Já to mám vystudované, šla jsem z gymplu a bylo to bez problémů. Holky, které šly ze střední pedagogické na tom byly líp v oblasti psychologie a pedagogiky ale celou střední školu neviděly matiku a měly s tím problémy.

  • Na učitelku ve školce?
    Když půjdeš na gympl, tak pak musíš na vysokou pedagogickou ... a když půjdeš na střední pedagogickou, tak na vysokou už pak nemusíš, to už pak záleží na Tobě jestli půjdeš či ne :-)

  • Můžeš jít na pedagogickou, nebo i na ten gympl, jak budeš chtít. ;) Jak píše slečna nade mnou, z pedagogické už nemusíš na vysokou, ale pokud na to hlavu máš, je lepší ji mít. :)
    Jinak na vysoké je to rozděleno tak, že pokud bys šla na Pedagogickou fakultu, tak tam je učitelství pro 1. stupeň ZŠ a pro 2. stupeň ZŠ, pak pro mateřské školky.
    Kdybys chtěla učit na SŠ, tak humanitní obory se studují na Filozofické fakultě (můj případ) a s ostatními si nejsem jistá, jak to přesně je, ale mám pocit, že technické jsou pod danou fakultou (takže chemie, biologie např. na Přírodovědecké), ale za ruku do ohně bych za to nedala. :-/

  • Záleží na tobě a na tom, kde chceš učit. Pokud ve školce nebo 1. stupeň, tak stačí střední pedagogická, ale na učitelství na vyšším stupni vzdělání (2. stupeň ZŠ a výš) v naprosté většině vyžadují vysokoškolské vzdělání. Ale na tu VŠ můžeš jít stejně dobře ze střední pedagogické jako z gymplu.

  • Já studuju v Praze pedagocické lyceum :-) Není to uplně střední odborná škola, máš tu psychologii, pedagogiku, ale i plus předměty jako na gymplu- např. fyziku, chemii, zeměpis- první dva roky a po celou střední biologii, dějepis... Myslím si, že pokud chceš jít pak na VŠ dál studovat, je tohle nejlepší volba. Ale jestli chceš jít do mateřské školky, tak stačí obor Předškolní a mimoškolní pedagogika, po matuře můžeš už jít pracovat a pokud by tě to lákalo, můžeš samozřejmě pokračovat i dál.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist