Česnek u dítěte ml. 2 let

Otázku položila: KatieD 8.2.2019 12:23

Ahoj holky,

nemáte někdo nějakou podloženou informaci o tom, odkdy může dítě (za dva měsíce dva roky) syrový česnek? Googlím, názory maminek se různí, názorů přímo od lékaře či výživového poradce je pramálo. Tchán si včera pochutnával na solené topince s česnekem a synovi dal na večeři také. Což nebylo po chuti ani mně, ani manželovi. Děkuji za Vaše názory :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Česnek je přírodní antibiotikum a funguje i na červíky, coby odčervovák. Podle mě je česnek velice zdravý a nějaká načesnekovaná topinka by mě fakt nechala naprosto klidnou. Nemůže mu to nic udělat z hlediska česneku. To už spíš to, že je topinka mastná a slaná. Ale i tam si myslím, že se nic nemá přehánět. Když si dá jednou za měsíc půl krajíčku chleba osmaženého na topinku s česnekem a i třeba lehce osolenou, tak mu to určitě nic neudělá. Přece nejí sůl po lopatách a česnek na kila.

  • Zanthia19.2.2019 5:52

    Naše dvouletá princezna česnek miluje, stejně jako cibuli. Celkově moc nejí, ale česnek tomu vždycky pomůže, takže ho má dost často. (Asi to má po mně, nevyhýbala jsem se mu ani v těhotenství ani při kojení.) Vzhledem k tomu, že je velice zdravý, mě to fakt netrápí. Na topinky se mi sápe už delší dobu, vadí mi spíš taky ta sůl a to smažení. Ale když si párkrát kousne, tak si říkám že jí to nezabije. Stejně je to na ní děsně tvrdý, tak toho moc nezchroupe.

  • WojKa8.2.2019 12:29

    Já bych řekla, že všeho s mírou. Pokud se vám nijak neosypal nebo neměl nějakou reakci potom, tak mu pravděpodobně vadit nebude. Já tedy česnek dávám do jídla běžně už snad od roka, ale je pravda, že čerstvý ještě nemělo ani jedno moje dítě a to nejstarší má 3,5 a dvojčata 2 roky. Myslím, že pokud to nebude mít každý den, tak se nic neděje. :) Zase nemůžeme ty děti zavřít do bubliny, musí ochutnávat.

  • terryk8.2.2019 12:33

    Ten česnek by mi nevadil, ta sůl jo :-) asi tak :-) ale já bych možná ricela blahem už z toho, že moje dítě vůbec něco ji :-D mám hlavně to mladší těžce zmlsany :-)

  • česnek sem používala už v tom věku běžně do špenátu v přiměřeném množství (dávám až po uvaření).
    pokud to dítěti samotnému kvůli palčivé chuti nevadilo, tak bych se tomu nijak nebránila. česnek je zdravý a přírodní antibiotikum a pokud to nejí denně a v nějakém nerozumném množství, tak trochu česneku na topince dítěti nijak neublíží.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist