Červené flíčky..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48803 16.1.2012 22:01

Mám menší problém.. Po dlouhé době jsem se zbavila akné, ale zůstaly mi takové červené flíčky po něm.. vypadá to snad jako "jizvičky" v podobě červených flíčků.... Nebýt jich, tak sem bezstarostí.. Hlavně mi vadí, že abych je zakryla, potřebuji takový ten zelený korektor a na to ještě makeup.. takže se třeba v polovině dne cejtim, jako bych byla extra mastná a měla na sobě tunu makeupu.. Nevím co na to zkusit.. potřebuju se té zarudlosti zbavit.. těch flíčků je tolik, že to vypadá jako takové mapy po obličeji..obzvlášť okolo nosu, brady a tváří (tam kde jsem akné nejvíce měla) snažím se pleť co nejlépe čistit.. ale asi jsem ještě nepřišla na ten správný trik... Někdo psal, že pomáhá tvarohová maska.. Pište, opravdu jsem z toho zoufalá .. :(

Odpovědi správkyň témat

  • Co se týče jizviček, těch se nějak dokonale nezbavíš.... budou možná méně vidět třeba po nějakém opakovaném opálení, i když je možné že se to na sluníčku jen zvýrazní. Záleží jaké jsou. Pak jedině ten laser. Pokud máš stále problémy s akné, tak určitě zajdi ke kožní. Dá ti na to nějaké masti, které dezinfikují pokožku. Znám také kosmetiku, která má perfektní řadu na akné, ale ta je dražší. A kvůli maskování, když máš akné, tak máš většinou zároveň i mastnou pleť, takže je vhodný když už make-up tak volit na mastnou pleť. Pokud chceš vědět více, písni mi do vzkazů :) ráda ti poradím více :) v kosmetice a dermatologii se pohybuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028916.1.2012 22:09

    No hlavně by jsi s akné měla jít na kožní , také mě to trápí a dostala jsme na to mastičku , která je fakt super , jmenuje se to skinoren , ale je to jen na předpis . Prý je rychlí a účiný i tetarcyklin , ale ten mi nedali , páč jsme snažilka a v těhu se nesmí .
    No a jak píšeš o těch jizvičkách , tak těch se zabvíš jedině laserem , na to jsem se ptala kožní dr a řekla , že mě pošle na ten laser , ale až po porodu .
    Vím , že jsem ti nijak moc neporadila , ale zajít ke kožní by jsi určitě měla . :)

  • Ahoj, já mám stejný problém. Na stejných místech na bradě se mi stále dokola dělá akné a už tam mám právě jako jizvičky červené. Kamarádka je kosmetička a říkala, že jedině laser. Jinak ke kožní jsem chodila, měla jsem nějakou antibakteriální vodičku, také na předpis, ale vůbec mi nepomohla. Antikoncepce taky ne. Prostě mám jen pár míst na bradě, jinak je to celkem v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist