Cerny kasel v tehotenstvi a nasledne preockovani

Otázku položila: Anonymní uživatelka #225527 11.12.2016 13:13

Ahoj holky, zacinam 30tt a dva mesice jsem kaslala. V patek mi dr volal a zjistili cerny kasel :-(. Ja a manzel mame atb. Rikali, ze az budem preleceny, tak nas preockuji. Máte nekdo zkusenost s oočkováním v těhotenství?

  • 12.12.2016 11:27:04 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 12.12.2016 11:27:04 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kolegyne z predporodniho kurzu zila v rizikovem prostredi a ockovani ji bylo doporuceno. zjistovala si nazory i u jinych lekaru a vsichni doporucili s ohledem na prostredi a na riziko pro novorozence a kojence. cekala dvojcatka a ockovat se nechala na zacatku 3. trimestru, vse probehlo bez problemu.
    pro klid duse bych po ukonceni aktualni lecby nechala zmerit pocet protilatek a podle toho se rozhodla. evidentne je u vas rizikovejsi prostredi a teoreticky hrozi i nakazeni miminka, pokud nebude mit dost protilatek

  • a proč by vás měli přeočkovat? vždyť není žádnej důvod! dítě pravděpodobně dostane protilátky od tebe, který si vytvoří tělo samo při kontaktu s nemocí (a kašleš už dva měsíce, to je dostatečně dlouhá doba na vytvoření protilátek!), ty s manželem budete mít protilátky už doživotně. tam není sebemenší důvod k očkování, ani kvůli miminku. ty už sis protilátky dávno začala tvořit a na miminko přejdou taky. jakej důvod k očkování uvedl dr. ?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 256 otázek, kterým se dostalo 271 704 odpovědí a 409 825 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist