Černý čaj v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20391 9.6.2011 11:09

Ahoj holky, jsem hrozný čajofil, miluju černý čaj. Celé těhotenství jsem si ho úspěšně odpírala, protože všude čtu, že kofein a tein může zvyšovat srdeční akci miminka. Ale teď, zbývá mi 6 týdnů do porodu a mě přepadly absolutně nezvladatelné chutě na černý čaj s mlíkem. Už tři dny po sobě jsem si prostě MUSELA udělat 400 ml kyblík černého čaje a mám z toho dost špatné svědomí. Může mě prosím někdo uklidnit, že už to snad takhle ke konci miminku neublíží? :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vhodné jsou balené kojenecké a pramenité vody, které by měly být skladovány v chladnu. Otevřená láhev by měla být co nejdříve spotřebována. K vhodným nápojům patří i vodou ředěné čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, vodou ředěné 100 % džusy, neslazené a ne moc silné čaje, zvláště vhodný je rooibos nebo ovocný čaj. Pití černého a zeleného čaje v době těhotenství je dobré omezit. ... úryvek z článku. Takže omezit, nepít často, ale úplně vynechat h nemusíš ;-) Zkrátka se obládej !!! :oD

  • Ahojky, spousta těhulek ujíždí na coca-cole a v ní je taky kofein, já si myslím, že když je všeho s mírou, tak neuškodí nic.

  • Nedělej si s tím takovou hlavu. Za prvé má už mimi v tomhle stádiu všechno vyvinuté a jenom roste a sílí, za druhé spousta mamin vůbec neřeší (ať už záměrně nebo ze začátku, když o svém těhotenství ani nevědí) co do sebe cpou a často jsou to mnohem drsnější věci než černý čaj a přesto (naštěstí) se jim narodí zdravé miminko. Ty výčitky možná můžou škodit víc než samotnej čaj. Zkrátka se s tím zkus nenalívat každý den, třeba to prostřídej s jinými čaji a nic se neboj!

  • ja mam strevni chripku a musim pit uz ctvrty den jen cerny caj, poradila mi to porodni asistentka, tak to asi nebude takovy problem

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist