Čekám dítě se starším mužem, rodiče ho neberou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #419930 28.4.2019 19:48

Dobrý den. Je mi 20 a s přítelem čekáme miminko. Příteli je ale 51 a rodiče ho neberou. Chtěla bych to dát nějak dohromady když teď čekáme rodinu. Nechci pořád řešit nějaký dohady, přála bych si aby spolu vycházeli. Jak to mám udělat, myslíte že je to možný?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tiež by som bola proti tomu, aby otec môjho vnúčaťa bol hádam aj starší ako ja. Asi to nie je niečo, čo si chceš prečítať, ale čo si sa zbláznila? Veď otecko pôjde o 10-12 rokov do dôchodku. Prepáč, ale to je pekne nezodpovedné... Tvoji rodičia to časom rozdýchajú, nič iné im neostáva, ale vôbec sa im nečudujem...

  • HaSha28.4.2019 20:46

    Takové vztahy vznikají, ale žádný rodič s tím pro svoje dítě nepočítá, možná je i ty po narození dítěte budeš líp chápat. Rozumím, že by sis přála, aby spolu vycházeli, ale to chce čas, čím víc se je budeš snažit dát dohromady, tím víc konfliktů můžeš paradoxně způsobit. Záleží taky na tom, jaká je přesně situace, jací jsou tvoji rodiče, jaký partner. Hádat se s rodiči nemá smysl, vždycky budou mít pocit převahy, protože tě vychovali. Můžeš jim vyjádřit svůj pocit, říct přesně to, cos napsala do otázky a chovat se jinak zodpovědně, například pokud pracuješ a nebydlíš s nimi, jsi na nich v tomhle směru nezávislá... Jestli to má ale někdo srovnat, věřím, že to bude spíš tvé dítě/ jejich vnouče.

  • Znam jeden par s jeste o malinko vetsim vekovym rozdilem. Jsou o 34 let. Maji spolu 3 deti, jemu je pres 70 ji pres 40. Nejmladsimu jeste neni rok, nejstarsi bude 18. Jsou spolu pres 20 let. Ja osobme v tom problem nevidim. Jejich volba. Oba si velice dobre uvedomuji, ze kazdy den muze byt jejich posledni spolecny. Spokojenejsi par bych hledala stezi. Ac do toho oba sli s tim, ze obe mladsi deti si tatinka dlouho neuziji a na svatbu uz jim asi nepujde. Ona prijala to, ze driv nebo pozdeji zustane sama s 3 detma. Kdyz si tohle vsechno clovek srovna tak v tom nevidim problem. Jinak on ma dohromady 6 priznanych deti. Kolik jich ma po celem svete nikdo nevi a ani nikdo nezjisti. Jsou spokojeni a co vic chtit:-)

  • Rodičům se nedivím, musíš uvažovat do budoucna, za chvili to bude starý pán, který bude chtít cvuj klid. Další chudák bude dítě, až začne chodit dítě do skolky/školky, děti budou mít různé poznámky, že přišel děda...

  • Na jednu stranu je to divné, opravdu jak pisou holky by to mohl být tvůj otec a samotne se mi to nejak prici, ta představa :-D Ale pokud se mate radi, co vam do toho ma kdo mluvit.. :-) Co se tyka rodičů, těžko jim můžeš nutit jak by to měli brát. S tim se asi budou muset vypořádat sami, budete muset asi najit nějaký kompromis a jit na to pomalu, nez si zvyknou..

  • Bublinka2029.4.2019 6:13

    Vůbec si neumíme s manželem představit že by naše dcera přišla domů s tím. Že má o tolik let staršího partnera a ještě je s ním těhotná. Upřímně, já bych to prekousavala hodně dlouho. Ale manžel by nastávajícího zetě ještě možná staršího než je on sám asi přes práh nepustil.

  • Já na začátek napíšu pár otázek a pak svůj názor rodice.
    Ten můj je stále ještě svobodný, nebo je rozvedeny, případně duvod rozvodu? Má dětí? Jak staré? Jak on uvazuje o vasi spolecne budoucnosti? Jskou mas predstavu ty? Ucedomujes si, ze za 10 let budeš ty stále mladá ženská a on chlap těsně před důchodem? Že za 20 let budeš v nejlepších letech a jemu bude 70. Ze každý rok navíc je často znát a snižuje se celková odolnost a výkonnost, a taky trpělivost. Ze ti ne za 10 let, ale už ta5 let, nemusí stačit? Ty máš oba rodice? Jak on přijal tvé těhotenství?
    A teď můj nazor-ve chvíli, kdy spolu čekáte dítě je pozdě cokoliv podnikat a snažila bych se přivést te trošku k rozumu, ze o generaci starsi muz nemusi byt to nejlepší pro tebe. Nelichotilo mu spíš ve chvíli, kdy chytil druhou mizu, že na něho slyšela taková mladá holcina a nedělali mu zo dobře na ego? Osobně bych tomu rozhodně nakloněna nebyla, protože podle mne svlcszky mezi lidma o generaci rozdílnýma, nejsou správné. A jen těžko bych to rozdychavala a hodně dlouho. Vnouce bych přijala, ale chlapa asi spatne.

  • petulinkaa1329.4.2019 17:03

    Těžko radit. Asi to chce více času. Si dospělá a žiješ si život jaký chceš ty, ne jaký si představuji tvoji rodiče. Holt někdo starsiho partnera svého dítěte prokousava dele a někdo to neřeší, vsak věk je číslo a dneska zcela normální věc, naopak si stejná generace většinou nerozumí a tak si starsi žena hledá mladšího partnera a naopak mladsi žena staršího partnera. Mohla sis najít 20ti leteho kluka u kterého upřímně nevidím dobrou budoucnost, protože dnes je máloktery zodpovědný a takto mladé vztahy dnes z větší části nevydrží jako to bývalo kdysi.Ostatne to osobně vidím i v okolí kde skončili holky s detmi samy, protože kluci prostě zjistí, že to není to co chtěli a jak si představovali. Neříkám, že starší je vždy zodpovědnejsi, to určitě není pravidlo, ale určitě k te zodpovědnosti byli vedený lépe než dnešní mladý kluci. Takže, žij si svůj život, respektive váš a dej tomu čas, bud to časem rodiče přijmou nebo mají smůlu oni, hlavne ze jste spolu spokojený a klape vám to. Třeba se to všechno změni po narození prcka a sedne si to ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 479 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist