Častá stolice

Otázku položila: Anonymní uživatelka #27114 28.12.2011 21:50

Pěkný večer,
asi 2 týdny zpět jsem začala chodit po každým jídle na stolici. Je to hodně obtěžující při cestování, práci, násštěvách apod..
Je možné, že to je stresem..přišla jsem o práci, dálkově studuji /zkouškové se blíží/...
Nebo nevíte co by to mohlo být? Popřípadě nějaké zkušenosti jak to zmírnit, předejít tomu?
Děkuji za každou radu!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova28.12.2011 22:47

    Může to být stresem, ale taky to může být třeba poruchou zažívání. Já bych se zkusila poradit s obvoďákem. Můžeš mít i třeba nějakou alergii třeba na mléko, lepek apod. Ale to by si asi nechodila po každém jídle. Ikdyž třeba zrovna ten lepek je v hodně jídlech. Já ze stresu chodím na záchod hodně. Ale čím to zmírnit, to Ti moc neporadim.:-(

  • Verousek8928.12.2011 23:25

    Vím, o čem mluvíš. Také jsem si tím prošla. Nejdříve jsem si myslela, že mám nějakou poruchu zažívání, protože jsem ji měla v pubertě, to se nakonec nepotvrdilo a zjistila jsem, že jsem to měla opravdu ze stresu, nejdřív jsem si myslela, že to je nesmysl, ale možné to opravdu je. Já toho teď také mám dost, v červnu státní bakalářské zkoušky, teď mám zkouškové na inženýrském studiu, do toho hledám práci a stresy s osobními pohovory, poslední dobou ani pořádně nespím, protože se pořád z něčeho nervuju ... :( Jak se toho zbavit ti neporadím, sama bych potřebovala radu.

  • Může to být stresem, ale taky to třeba může být nějakým "zánětem"... prošla jsem si obdobím, kdy jsem měla zánět tlustého střeva - to jsem měla z grilování. Nic nezkazíš tím, že si zajdeš k doktorovi. Svůj zánět jsem vyřešila léky od doktorky. Tak at to brzy přejde ;) A jak to zmírnit? Jediné co znám, co je takový "beton" je endiaron... a jemnější je Smecta (pytliky s práškem do vody).

  • presne to samy mam ted :D ucim se na zkousky, do toho novej kluk, coz je pro me ze zacatku trochu stresujici, nez se to zabehne + vanoce+navstevy, pribuzni.. vsecko skrytej stres - co zabira netusim...

  • Já ti poradím,měla jsem to samé zkus Psylium,vlákninu,každé ráno hned po probuzení dvě čaj.lžičky do dvou deci vlažné vody,vypít a ještě jednou na to dvě deci vody,zase jsem začla žít,byla jsem už zoufalá,funguje to neboj a nebudeš mít nutkání na stolici,chodím většinou do 15 minut po vypití a pak mám na celý den pokoj. Vyzkoušej a napiš.:-D:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist