Čas koupání miminek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44147 8.9.2011 21:33

Ahojte, ptám se pro kamarádku - novopečenou maminku - Kdy koupete mimi - v jedné porodnici na předporodním kurzu jí říkali, že maminka má mimčo na koupání cca hodinu po jídle vzbudit, v porodnici, kde pak rodila, jí říkali, že má mimčo koupat před jídlem, když se vzbudí na krmení. Jak to děláte vy a proč? Díky moc

Odpovědi správkyň témat

  • Kdybych malou koupala před jídlem, tak se asi vztekne :-D Koupu klidně hned po kojení a nikdy se mi nestalo, že by se poblinkala. Ale taky nevytváříme žádnej rituál- koupu ji když je zrovna dobrá pžíležitost, protože se učí i potápět a potřebuju ji u toho aktivní. Usíná mi klidně i po koupání.. nebo stačí ji dát ještě trochu cucnout... Jak je kolem 20h tak usne úplně normálně..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak pokud mimi nemá nějáké problémy (jako např. reflux) je to vcelku jedno jestli před nebo po jídle. Rozhodně bych ho ale kvůli vykoupání nebudila!

  • lulatko8.9.2011 22:13

    Naprosto souhlasím s uživatelkou somalce, budit dítě kvůli koupání je nesmysl. Co se času týče, dětská nám říkala, že máme koupat, kdy to nám i miminku bude vyhovovat - někdo koupe v poledne, jiný třeba v 19, a i kdyby to mělo být třeba v deset večer nebo o půlnoci, je to každého věc. Samozřejmě v rámci zavádění nějakého rituálu/režimu by se to alespoň časem mělo dostat do nějaké normální doby. Když jsem s dcerou přijela z porodnice, koupali jsme večer před jídlem a spaním, ale to byl děs-běs, strašný křik. Tak jsem vyzkoušela nejdřív ji trochu nakrmit, pak se okoupala (najednou krásně v klidu), po koupání jsem dokojila, kolik si sama žádala. Máme to tak prakticky dodnes (je jí rok), akorát kaši k večeři má před koupáním a má-li chuť, před spaním dostane ještě trochu mléka. Každému se osvědčí zkrátka něco jiného. Každá rada určitě dobrá, ale každá maminka by se měla spoléhat taky na svou mateřskou intuici, zná totiž své dítě a to, co a kdy potřebuje, nejlíp.

  • Sestra koupe před jídlem , pak malého nakrmí , dá ho odříhnout a uloží do postýlky . :)

  • Já koupu v 19 hod a teprve potom krmím. Dělali jsme to tak od narození.

  • Martasek898.9.2011 21:49

    Já koupu kolem 19:30 a to buď nakrmenou, nebo krmím potom, záleží, jak to vyjde :)

  • Mělo by se koupat správně před jídlem, aby se mu neudělalo špatně... Já už mám skoro tříletou holčičku a stále ji koupu hlavně před jídlem, máme to už jako takovej rituál a je zvyklá, že se po koupeli nají a pak půjde spinkat...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist