CAR

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389437 19.10.2018 10:44

Ahoj, chci se zeptat holek, co mají zkušenost s CAR na pár otázek. Budu ráda za odpovědi a předem děkuji. Takový menší úvod: za chvíli 30 let, jednou zamlklé na přelomu trimestrů 1 a 2. Pak umělé přerušení ze zdravotních důvodů v 10 tt. Pak dva mikroaborty kdy byly jasné dálnice na testu, ale týden po očekávané MS jsem se rozkrvácela a embrio odešlo s opožděnou MS. Občasně cysty na vaječnících (cca 4-5 krát do roka), vždy samy prasknou a zmizí. Nyní se zase snažíme. Zatím (ťukám, jak můžu) jsme neměli až tak problém otěhotnět, to bylo vždy max na třetí cyklus.....ale problém je donosit. Dvakrát kyretáž dělohy....poprvé po tom zamlklém, podruhé to je vlastně to umělé přerušení....ale hned od prvního těhotenství vlastně problém...hned první zamlklo, děti nemáme. Třicítka na krku, já začínám hysterčit, že mi ujíždí vlak (chtěli jsme dvě, nebo tři děti....a teď to vypadá, že budeme rádi za jedno vymodlené). Základní genetika u mne i manžela dělána hned po prvním zamklém a prošetřena i DNA plodu. Na nic se nepřišlo.

Moje otázka zní: Je tahle situace už na řešení v CAR? Musí mne tam poslat "obvodní" gynekolog, nebo se tam můžu objednat sama? Nevyhodí mne od tamtud, když nemám problém s otěhotněním, ale s donošením? Mohou tam pro nás vůbec něco udělat? A jakmile člověk jde do CAR, je to vždy o umělém oplodnění, nebo co vše jsou tam schopni pro nás udělat?

  • 20.10.2018 18:37:16 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jeste bych zkusila testy na imunologii, zadanku by ti mel byt schopen vystavit gynekolog.
    A z CARu te urcite nevyhodi, jednak je to pro ne byznys a urcite resi i problemy tohoto razu.
    Ja tam sla s zadankou, ale mozna to jde i bez.
    Pokud je genetika ok, tak je to super, tu totiz moc neovlivnis, zatim co, pokud je v tom ta imunita, tak se s tim da neco delat ;-)
    Preji hodne stesti ;-)

  • Moniki19.10.2018 13:47

    Určitě běžte... Evidentně tam nějaký problém je a nejlépe vám pomohou právě v caru. A určitě nemusíte mít ani doporučení, protože my ho také neměli :-) hodně štěstí.

  • luckachvat19.10.2018 13:52

    Ahoj! My tam chodíme právě z důvodů zamlklých těhotenství. Šla jsem tedy s žádankou od mé gynekoložky, ale možná zkus i zavolat sama a zeptat se.
    Hysteroskopii ti nedělali?

  • macicekkajik20.10.2018 10:07

    Ahoj, když jsem byla po zamlklém těhotenství v nemocnici na revizi. Ležela jsem tam s holkou, také po zamlklém a ta má sestru, která otěhotněla až po třetím zamlklém těhotenství, takže až na počtvrté. Dala bych tomu ještě jeden pokus. Hlavně buď fyzicky i psychicky zdravá, jinak ti nemusí pomoct ani car a utratíte zbytečně peníze. Držím palce, ať brzy otěhotníš a vše je v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 706 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist