Bývalý dítěti nic nekoupí, a když k němu malý jde, musím mu dávat vše. Jak to funguje u vás?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #323766 17.8.2015 11:11

Milé maminky, co dáváte děti otcům na víkend- dáváte dětem úplně všechno, od kapesníku po hračky, co jste mu koupili? a oblečení? nebo ho necháváte, ať se postará? dávám mu vše, i vitamíny, je pravda, že má ještě oblečení do školy, které mu nedávám, ale už mi došla trpělivost z neustálého osočování, že mladýmu něco zakazuju vzít. dnes to například bylo, že mladej (7let) řekl, že doma má jiné oblečení. a prý proč mu nedávám lepší. On mu VŮBEC nic nepořídí. nad rámec výživného nedá ani korunu. Nemám dvoje, jedno k otci a jedno domů, ale vytočil mě, že o tom začínám uvažovat. Zajímá mě, jak to funguje jinde. Díky za reakce

Můžu se zeptat full.avl, proč změnila titulek otázky? pokud to bylo nutné, ok, ale proč s hrubkou?

  • 17.08.2015 22:12:51 - Sarrah9 změnila titulek otázky
  • 17.08.2015 18:30:10 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja nevím, jak to chodí jinde, ale věci, které kupuju já, zůstávají u mě, otec malé má svoje oblečení, tak i hygienické potřeby, hračky, vitamíny. Naštěstí nám to tak funguje od začátku. Krom výživného malé platí věci do školy a obědy a vždy to, co je nad moje možnosti. A v čem ji pošlu k němu, v tom se mi i vrátí.

  • Já měla taky s ex problémy. Oblečení a jiné věci, které jsem malému balila na víkendy si nechával a nevracel. Sám mu nepořídil ani kartáček na zuby. Když jsem potom řešila novou úpravu poměru k dítěti tak mi soudkyně na danou věc odpověděla tak, že otec si musí sám obstarat věci, já jsem pouze povinna mu malého předat včas a řádně tj. čistého najezeného a oblečeného na cestu. On je rodič stejně jako ty a taky má povinnosti. Zachvilku ti tatínci budou chtít, abychom dětem balili i jídlo na dobu pobytu u nich, asi :-( Vím, že je vše o domluvě, nikdo po otcích nechce, aby to hnali do extrémů, ale oblečení je úplný základ a musí jej mít každý rodič pro své dítě. Mimo jiného samozřejmě.

  • Já vím že brácha k nám jezdil vždycky jen s oblečením(spíš na ven, jen to v čem přijel bylo to co měl do školy) prášky a vitamíny a toho jeho plyšáka co s ním spí do dnes :D jinak myslim že hračky a ostatní věci by měl mít u něho, myslím i jako kosmetiku a kartáček a tak. Kamarádka to ted taky má, a ta chudák taky řeší tohle osočování věčně. Ale chce ho na víkend tak at se stará.

  • záleží jak se domluvíte, mám třeba klienta, který malému zařídil komplet pokojíček a pořídil komplet garderobu, protoze veci od maminky smrdi cigaretovym kourem... ale pozor na to - pokud bude otec kupovat obleceni a dalsi veci, muze mu soud klidne snizit vyzivne!

  • Jde a vždy šla k otci v běžném oblečení,to si tam uložila do skříňky a otec měl pro ní vlastní. Jediné co dávám s sebou je lyžařské vybavení včetně kombinézy a rukavic.
    Hračky SDI k otci žádné nikdy nebrala az teď posledního půl roku si jako pubertacka k němu něco vezme a od něj naopak dozeve domu. Jeste dodam,ze ani otec po tom nijak netouzil,aby si neco dovazela.Otec by se měl taky postarat.ale je fakt,že někteří dávají věci k otci a pak vznikají neshody,kdy dítě u otce/matky něco zničí i záměrně.vitamíny pokud má,davavam taky s sebou,otec neví,co případně bere.

  • naše sociální pracovnice mi sdělila, že pokud jde dítě k otci, tak je matka povinna dítěti nabalit do tašky všechno možné oblečení, od pyžama až po vše náhradní, že otci stačí mít pro dítě pouze zubní kartáček! Matka předá dítě a tašku oblečení a obutí (pro všechny příležitosti) a po víkendu otec vrátí dítě a tašku špinavého oblečení matce. Dohádali jsme se s kolem, jelikož prý co je synovo, to si automaticky kdykoliv může vzít k otci a otec to i může požadovat a je to vždy v zájmu dítěte a tak to musí otci vydat. Tvrdím tedy, že kolo je zapůjčené, lyže také a sáně jsou ještě po mých rodičích, takže synovo není nic, má to pouze zapůjčené. K otci chodí zatím na pár hodin, ale chodí ve venkovním oblečení, které může zničit (koupeno v sekáči). Otec mi předem nehlásí, kam se synem půjde, oblékám tedy vždy na venkovní aktivity. V dešti dám gumáky a pláštěnku, v horku jde po lehku, jinak běžně starší tenisky, tepláky, triko, mikča nebo bunda (vše možné na odpis). Otec nic nad rámec neplatí, má problém koupit i zmrzlinu malému, že by s ním šel někam, kde se platí vstupné nehrozí. Takže ať si trhne nohou. Bludy sociální pracovnice si vysvětlíme u dalšího soudu. Hračky malému k otci dávám hodně nerada, ale někdy se malý chce pochlubit, tak se to nedá zakázat. Občas to pořeším i tak, že mu to při přebírání ukáže a já to pak vezmu domů. Stejně tak si nenosí hračky do školky a nikam jinam. Od otce si nikdy žádnou hračku nedonesl. Otec má doma něco na převlečení od kamarádů a po dětech z rodiny, ale zásadně syn ničí to v čem přišel od maminky, otec to měl jen pro sociálku, aby ukázal, jak je vybavený. Až začne k otci chodit na delší dobu, budu s dítětem ještě předávat kartičku pojišťovny (pro svůj vlastní klid).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist