Byly jste někdy nevěrné?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #176810 29.7.2014 19:12

Ahoj... :)
Tak jsem se dnes dozvěděla něco zarážejícího. Moje kamarádka, která se svým přítelem navenek vypadají jako ideální páreček, samé wellness výlety, zájezdy, dovolené, dárečky, květiny večeře, vůbec nemá tak dokonalý vztah, ale její milovaný jí pěkně zahýbá. Ona o tom ví, on ví, že ona to ví, ale nějak se rozhodli se přes to přenést.
No a protože mě to překvapilo, dost jsem nad tím přemýšlela. Já vím, že život je dlouhý, je plno "nástrah" a lákadel, ale opravdu neexistuje nikdo, kdo by nikdy nepodvedl, neselhal?
Mám plno kamarádek, co jsou zatím 100% věrné, ale ty nemají vztah delší než 5 let...
A tak jsem se chtěla zeptat vás, zkušenějších žen a maminek, fakt to dokážete NEPODVÉST, i když vždycky život není růžový? A myslíte, že by vás váš muž nikdy nepodvedl? Nebo jste už někdy odpustily nevěru?
Vím, nic mi po tom není, ale bylo by zajímavé si o tom zkusit popovídat, klidně i anonymně, a sdělit si vlastní zkušenosti a názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, trochu z druhé strany. Patřím mezi ženy, které podvedly a hlavu si s tím lámaly. To jestli je podvádění "módní" či ne, to mi přijde docela hloupé takhle říct, protože se podvádělo kdysi pořád a není to jenom výmysl této doby. Jen asi spíš určité období každého z nás. Ve 20 se né každý chce hned usadit i když s někým chodí dejme tomu tři roky. Vyzkoušet pár sexuálních partnerů je teda spíš dobrý základ dobudoucna, protože když člověk potká někoho, na kom mu záleží a je vybouřený, tak nemá ani po 5, 10, 20 letech soužití chuť přemýšlet, jaké by to bylo s ním či oním mužem, jak to tady občas na diskuzích bývá, že?
    Pokud jde o nevěru, u mužů jde jenom o sex, nic víc. Horší je, pokud se do toho zamotají city. Podvedla jsem partnera, protože se mnou nespal, spát nechtěl, neměl náladu a byly mu milejší jiné aktivity..tenis, bedminton, nohejbal, fotbal. Byl na kurtu 5x do týdne !!! A pokud nebyl na kurtu, byl u počítače a pracoval. Muž, kterého jsem milovala, mě měl moc rád a rozuměli jsme si, byla mezi náma intimita a věděl, že nedostatkem trpím (jednou za 14 dní, někdy až po měsíci sex) a nedalo se to vydržet, tak si najít náhradu je maličkost. Citově jsem byla spojená s ním, u milence jsem našla jenom ten penis :-D
    Z tohohle období jsem se poučila a vím, že se na to kolikrát špatně kouká, když víš, že někdo podvádí byť báječného člověka. Ale když mi jedna má kamarádka s brekem povídala o své drahé polovičce, který si pouze psal s jinou, nepodvedl ji nikdy a ona byla na něj nazlobená, moc jsem chtěla vědět důvod...samozřejmě jím byl sex. K nevěře nedošlo, protože spolu plánují miminko a budoucnost. Na nevěru se pořád pohlíží jako na zlo, ale má to dvě strany. Člověka, kterýmu se nechce a pak frustraci toho druhého. Důležitá je pořád ta komunikace. Takže pokud někdo někomu toleruje sexuální zálety ve vztahu, protože na sex nemá pomyšlení, je to v pořádku a je to jejich věc :-)

  • Ahoj, tak ja som v tomto asi "stara skola", pretoze si neviem predstavit, ze by som sa o manzela delila s nejakou inou..... S manzelom sme sa brali po 11 rokoch chodenia a teraz sme 3 roky manzelia, velmi sa lubime a cakame babo.... Bolo by to pre mna zranujuce, keby som sa dozvedela, ze ma podviedol a napriek tomu, ze by som "dala za neho aj zivot", tak neviem, ci by som mu bola schopna odpustit, asi nie. A vobec si nemyslim, ze sex je sex a s laskou nema nic spolocne..... ano, sex je sex, ak je v porne, tam je to praca, ale medzi dvoma partnermi/manzelmi je sa sexu hovori milovanie...... a je to prave preto, ze sa predpoklada, ze sa tito dvaja ludia maju radi, aspon toto si myslim ja..... ;-)

  • moji rodiče...a to si je teda neidealizuju, jsou spolu 36 let a jeden druhého nepodvedli...takže se to dá...;-)já mám stejný zásady...

  • hiuhi29.7.2014 20:52

    Ahoj, my jsme s partnerem spolu 6 let, teď čekáme první miminko. Náš vztah je ale trošičku jiný. Nemáme s přítelem potřebu fyzické věrnosti. :) Spíš jen té duševní. Pokud má potřebu vysat se s jinou, nemám s tím problém. Klidně ať se s jinou vyspí, ale má to podmínku - 1.) musím o tom vědět dopředu (abych náhodou nepřišla domů a nenačapala je v nejlepším a ta slečna si připadala trapně) a 2.) Bude za každé situace používat KONDOM. Totéž platí i pro mě (teď však nemáme ani jeden potřebu bokovky na sex, protože si v době těhotenství užíváme celkem často). Ale jde čistě jen o SEX, o nic víc. :) Prostě to tak máme od počátku vztahu. Mnoho lidí nedokáže náš vztah pochopit, ale SEX není o lásec, je to jen tělesná potřeba. Miluju ho, vím, že on miluje mě a když má potřebu osvěžit si sex tím, že to zkusí s jinou a pak se ke mě zase vrátí, proč mu to zakazovat? :)

  • s exem sem byla 11 let a za tu dobu mně ani ennapadlo, že bych ho podvedla. takže se to dá.
    a to, co zažívá tvoej kamarádka - výlety, wellness, je spíš způsob, jak utišit svědomí jejího přítele, když ji podvádí a proto takhle někam jezdí. ona je pak spokojená, protože v danou chvíli se věnuje jen jí, a on si to takto "žehlí".

  • Tak nevím, jak moc se dá věřit, když ti někdo řekne, že nikdy nevěrný nebyl... Mně to kdysi řekla nejlepší kamarádka (po 10 letech manželství), že ona by to nedokázala a zároveň že kdyby jí manžel byl někdy nevěrný, tak se to nechce dozvědět... Rok poté jsme se ve zlém rozešly (začala mě opravdu nechutně pomlouvat) a já se od kamaráda dozvěděla, že byl jejím milencem už přes 3 roky. Takže asi tak.
    Jinak mým velkým vzorem jsou rodiče přítele (narozdíl od mých, každý 2krát rozvedený). Jsou spolu už 30 let a prý jaksi neměli potřebu hledat si bokovku. Mamka má přes 100 kilo, taková ta veselá kopa, která se ráda baví s každým, ale nepřehání to, taťka takový ten typ, co jde do práce, přijede domů a má navařeno, uklizeno, nacpe se a spokojeně sedne k televizi, takže taky nevypadá, že by se chtěl otravovat ještě s nějakou další babou :D Hlavně mezi nima funguje důvěra, nežárlí jak mnozí jiní... To se mi docela líbí a jak jsem již psala, jsou mým vzorem :D

  • Paradoxně v době, kdy nebyl jediný důvod, nic mi nechybělo, nijak jsem se nenudila, prostě by mě to ani nenapadlo, se objevil někdo, z koho už jsem několik měsíců mimo... Milionkrát jsem si řekla, že to ukončím, že mi doma nic nechybí, že mám všechno, co jsem chtěla a stejně to nedokážu. Jsou v tom city a to oboustranně a dost silný. Vůbec nevím, co bude a nebude, muži ubližovat nechci, ale netuším, co s tím mám dělat. Mám miliony výčitek, strach, všechno. S mužem jsme toho už zvládli hodně, proto sama nechápu, proč se mi tohle stalo. Něco, co už jsem myslela, že mám za sebou, že už mě to znova nečeká a že můj muž je ten, na zbytek života...

  • já byla od dvou partnerů podváděná a přišla jsem na to docela brzy. U toho prvního jsem měla chuť to řešit, ale druhá strana zapírala a tak jsem ho nechala jít. U druhého partnera jsem to nesla těžce, přišla jsem mu na to chvíli před porodem, on to řešit nechtěl a já to přejít ani odpustit nedokázala, tak jsem odešla. Doteď se nemůžeme vystát a to je to už několik let za mnou. U toho prvního to byla nějaká ženská z práce, u druhého to byla téměř profi štětka, do které se naplno zamiloval, tak nějak nebylo co řešit. U prvního to bylo docela zajímavé v tom, že se sexem byl jako praktikující katolík hodně zdrženlivý a vím, že s tou ženskou to začalo tak, že si stěžovala, jak má těžká život s partnerem, pak zvala ex na návštěvu (jakože ptřebuje s něčím pomoct), udělali si fajn večer u vínka a pak tam i přespával a mě tvrdil, že musí do práce na noční nebo že ho zavolali do práce, že je tam nějaká havárka (ač tam noční směny vůbec nebyly a havárky řešily jiné firmy). U obou jsem na to přišla, když jsem jim projela mobily po tom, co jsem si tím byla jistá a byla jsem připravená, že se mi to potvrdí...no a bohužel se to opravdu i potvrdilo a to i s detaily, které jsme vědět opravdu nemusela. Zajímavé na tom ale bylo to, že jsem to "řešila" pouze já, druhé straně to vždycky bylo jaksi jedno a když jsem vyklidila pole a měli tak možnost za svými milými jít, tak oba dva najednou byli sami a spokojeně nevypadali.
    Já měla možnost nevěry při posledním vztahu, ale nezvládla jsem to udělat, i když jsem v bůhvíjak idylickém vztahu právě nebyla. Je pravda, že mě to donutilo se nad současným vztahem víc zamyslet a jednat. Vztah jsem ukončila, ale s nikým jiným jsem si hodně dlouho začít nechtěla, protože bych to nedokázala.
    Teď je situace taková, že jsem si myslela, že už jsem na nový vztah připravená, ale když se něco málo rýsovalo, tak jsem vycouvala, protože se na to necítím.
    Znám i pár, který má mezi sebou daná pravidla taková, že si "povolili" úlety a tolerují si je. Vyhovuje jim to tak oběma, ale je pravda, že oni ani s trojkou nemají problém. Doma jim to funguje normálně a myslím, že v sexu jsou oba dva hodně náruživí, ale asi potřebují občas i nějaký tena drenalin navíc. To je ale jejich věc.
    Co tak vidím kolem sebe páry, tak u každého je něco. Někde figuruje někdo další, jinde zase řeší nedostatek financí či jiné problémy. Někdo to vyventilovat dokáže, jiný dusí v sobě a na venek na sobě nedá nic znát.

  • bestie30.7.2014 8:09

    Já na to taky nejsem. Možná v tom hraje roli i fakt, že přítel je můj první (jsme spolu 10 let), ale hnusí se mi jen samotná představa fyzické blízkosti s někým jiným :-). I když já to tak měla i před tím, nerada se tulím k cizím lidem, proto u mě vztah založený pouze na sexu ztrácí na významu. Jasně, vždycky se může objevit někdo jiný, ale to bych se musela zamilovat a tím pádem ukončit vztah předchozí. Prostě simultánně to nějak není ono. I přítel tvrdí, že by ho to ani nebavilo - výmluvy, přetvářky, složitý time management. No, moji i jeho rodiče jsou spolu dost přes 40 let... tak se máme kde inspirovat (taky je nám jasné, že vždycky není jen skvěle).

  • My jsme spolu 12 let,on měl svý dny,kdy me opustil,ale nikdy nepodvedl,ja jeho nepodvedla nikdy,a to věř,že náš vztah si procházel peklem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist