Bulka v prsu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58979 28.5.2012 12:38

Nasla jsem si v prsu bulku, je docela velka a vzhledem k tomu, ze je mi 19let doufam, ze jde o nezhoubnou bulku. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, i s případnou operaci apod?? Ráda bych slyšela vaše názory, děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zaridylko28.5.2012 13:27

    Ahoj, já jsem si před dvěma lety našla taky bulku, no spíš můj manžel (bylo ji 25 let). Taky mě to vylekalo. Nemusíš hnedka plašit, že by to mohl být nádor. Jako u mě, můžou se dělat tzv. tukové bouličky, které se můžou operativně nechat odstranit. Zajdi si na gynekologii, ať ti napíší doporučení na ultrazvukové vyšetření a mamograf, aby ti řekli co to je. Měli by ti vyšetřit zároveň rovnou i druhé prso. Díky tomu u mě našli tyto tukové bouličky i v druhém prsu o velikosti třešně.

    Operaci prování ambulantně pod plnou narkózou. Během dvou hodin můžeš jet domů po zákroku.

  • Ahojky, já ji měla taky ve 21 letech. Byl to šok. Ale vše v pořádku. Měla jsem jí snad velikosti švestky.
    Nejdřív jsem šla na gyndu, Mudr mě poslala ke specialistovi na prsa. Ten mě poslal na UTZ. Nechtěli mi dělat mamograf kvůli mé mladosti. Potom mi dělali biopsii jehlou, ale nic nezjistili.
    Nakonec jsem šla na operaci. V nemocnici jsem strávila 3 dny. A týden jsem čekala na výsledky. Původně jsem je měla vědět již během operace, ale zrovna se jim pokazili nějaký mrazící přístroj či co. Možná jsem byla radši. Protože jinak jsem podepisovala, že kdyby to bylo zhoubné, tak bych se probudila asi bez čtvrtky prsa a odebrali by mi tkáň z podpaží. Takhle mám teď jen malou jizvičku na dvorci a byla jsem po roce na kontrole a vše OK.
    Držím pěstičky, ať ti to taky dobře dopadne :-)

  • Ahoj,já měla také velkou bulku v prsu.Už je to cca 6 let.Určitě si dojdi na sono.Dělali mi pro jistotu i mamograf.Vše o.k.Pak jsem chodila každý rok na kontrolu + sono.Vloni mi lékařka nemohla tu bulku vůbec při vyšetření najít:-)Letos také nic.Prý se to mohlo vytvořit i pod tlakem stresu,určo to bylo tukové a prostě se vstřebala.Takže,žádný strachy:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist