Bulka v prsu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395883 27.9.2018 18:00

Dobrý den, je mi 13 a dnes mě začal bolet pravý prs. Nahmatala jsem si v něm asi 3 cm velkou bulku. Souvisí to s dospíváním?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Možná by ses měla nejdříve svěřit mamce, pokud se ti to nezdá, může to být něco úplně neškodného, ale nepodceňovala bych to

  • V moji odborne knizce o zenskych problemech je napsano, ze mas pockat cca tri tydny, pokud je to bulka tukova, priblizne za tu dobu by se mela vstrebat. Ale musis to hlidat a pokud by zacal vytok z bradavky nebo cokoli podezreleho, radsi zajit k doktorovi. Ja jsem asi v jedenacti nebo dvanacti taky mela bulku v prsu, ktera me i bolela, ale mamce jsem to nerekla, protoze by se mnou hned letela k doktorovi a zbytecne by me poplasila, v tomhle je opravdu strasna. Nastesti se to samo vstrebalo, jinak bych to resit bohuzel musela. Pokud mas s mamkou dobry vztah a veris ji, sver se ji uz ted. Pokud ne, pockej tech par tydnu a pokud se to bude zhorsovat a nezmizi to, budes ji to muset rict. Drzim Ti palce!!!

  • interstellar27.9.2018 22:00

    Otázkou je, jestli už prsa máš nebo ti teprve rostou. Pokud ti rostou, můžeš si nahmatat mléčnou žlázu. Pokud už prsa máš a v jednom z nich bulku, řekla bych to mamce, jak už tu bylo navrženo, a řešila bych to přes pediatra nebo dětskou gynekoložku..

  • macicekkajik27.9.2018 18:47

    Bulka v prsu není normální. Jak už tu bylo řečeno, řekni to mamce a zajděte na vyšetření. Může to být pouze tuková bulka, ale nemusí. Je lepší to podchytit včas.

  • Když jsem dospívala, tak jsem měla prsa velmi citlivá na dotek a měla jsem hmatné takové bulky v oblasti bradavek-dvorců, pamatuji si, že jsme se s mamkou na to projistotu zehdy ptali mého pediatra a vše bylo normální a vpořádku, takže ano, patří to k celkem běžným projevům, ale můžete se taky zeptat svého lékaře.;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist