Bulka v prsu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43332 24.1.2012 15:32

Ahojte děvčata,
dneska jsem si nahmatala v prsu bulku a mám docela strach, co by se z toho mohlo vyklubat. Je mi ale pouze 19 let a říkám si, že zhoubný nádor se vyskytuje u žen tak nejdříve kolem 25. roku života. Není to spíš nějaká cysta? Samozřejmě si s tím zajdu k doktorovi, jen jsem dostala hrozný strach.

Děkuji mockrát za názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • je to určitě nějaká tuková bulka,nebo cysta,Dojdi sk dr.Pošle tě na ultrazvuk prsu,nebo mamograf.Bude to v pořádku neboj.:-)

  • Neboj, nic to nebude a i kdyby to byla bulka, kterou by ti museli vyříznout tak to nic neznamená. Já jsem na tom byla dvakrát, ani jednou to zhoubné nebylo;) ....naštěstí;) Dojdi si k dr, ten to prohmatá a případně tě pošle na mamograf;)

  • Ahojky já měla taky bulku v prsu,šla jsem stím k doktorovi a zjistilo se ,že je to jen ucpaná mléčná žláza... neboj vše bude určitě v pořádku :-)

  • ahojky, rozhodně si s tím skoč...nechci tě strašit, ale nádor se může vyskytnout kdykoliv a komukoliv...nezáleží na věku... Určitě to nic není, ale jistota je jistota...

  • Tohle jsem řešila asi před 2 lety. Také jsem si nahmatala bulku. Gynekolog mě poslal na sono prsu a vše bylo v pořádku. Na mamograf tě nepošle, to dělají většinou až od 45 let.

  • Ahojky, ja jsem si nasla bulku v prsu v 16ti letech, byl to nezhoubny nador a bulku mi vyoperovali. Nic to nebylo. Ted pry ale neni trend nezhoubne nadory vyoperovavat, pokud nerostou, jen je treba je sledovat. Urcite nepomyslej na nejhorsi, bude to v poradku, uvidis. Muze to byt opravdu i cysta.

  • full.avl24.1.2012 16:46

    Já měla bulku když mi bylo 17... bála jsem se jak blázen. V9ce jak půl roku jsem to nikomu neřekla až pak nějak jsem se konečně dokopala jít na gyndu. Byla to má první návštěva takže jsem se bála tuplem. Prohlídla mě gynekoložka a hned mě posílala na mamograf i přesto že jsem byla mladá.
    Rozhodně skoč na gyndu, nic to být nemusí ale i může. Pokud by se ti nechtělo psát tu, tak klidně mi můžeš napsat do vzkazu a já ti řeknu co vše se mnou tam dělali a jak to dopadlo.

  • Ahoj, omlouvám se, že neodpovím na dotaz, ale můžu se zeptat jak poznáš tu bulku? Ja se snažím se vyšetřovat sama, ale nikdy nevím, co mám v tom prsu cítit, co tam patří a co nepatří...:-(
    Jinak přeji hodně štěstí, ale neměj strach, bude to v pohodě :-)

  • Majik24.1.2012 18:44

    Ahoj moje mamka si nasla bulku co jsem se narodila a mela ji az do letoska a byla to tukova bulka, celou dobu byla pod dohledem a jakmile se trosicku zvetsila sla ven a mamka je v poho. Jo a me je 24 let a tak dlouho ji mamka mela a zila sni naprosto v pohode. Neboj, drzim pesti :-)

  • Ahoj, já myslela, že jsem jedna z mála, co byla ve 20-ti letech na operaci bulky v prsu. Ale jak tak koukám tak ne. Strach jsem taky měla a nejhůř jsem se cítila, když jsem čekala v čekárně u onkologa mezi samýma důchodcama. Ale zvládla jsem to a nakonec to byla jen banalita. Sice dost velká bulka, ale nic vážného. Teď jsem byla po dvou letech se strachem na kontrole a vše v poho.
    Na mamograf mě neposlali, prý mě nebudou zatěžovat rentgenem zbytečným. Tak pouze sono.
    Takže anonymko hlavu vzhůru. To zvládneš a neboj, nebude to nic vážnýho :)

  • Je mi 16 let a našla jsem si bolestivou bulku v pravém prsu. Nevíte co to může být? Hodně se bojim

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist