Budoucí zaměstnání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40095 15.4.2011 19:36

Dobrý den, za 2 měsíce končím ,,učňákem" bude ze mě kadeřnice s vyučním listem. V budoucnosti bych se ale chtěla věnovat menčím dětem. Práce s nimi mě prostě baví. Chtěla bych třeba pracovat v mateřské školce, nebo si udělat nějaký kurz a pracovat v agentuře jako ,,paní na hlídání" Jenže... abych šla na vysokou a stala se učitelkou?? Na to hlavu nemám, ztěží udělám závěrečky. Existují nějaké kurzy?? Poradíte?? Děkuji předem :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, podle zákona musíš mít pro práci s dětmi - jako abys s nimi mohla být sama ve třídě - vysokoškolské vzdělání. Alespoň bc. Někdy nechávají učit, ale to musíš dělat školu a slíbit, že ji do určitého roku doděláš. Ale být na tvém místě, tak zkusím tu vysokou. Berou docela hodně lidí a pokud máš něco v hlavě a nebojíš se psát hodně písemných prací, jde to zvládnout.

  • tak to tedy nevím, myslím si, že na práci s dětmi v nějaké instituci- školka atd výuční list nestačí. Do agentury to třeba ano, ale chtělo by to maturitu a pak si např dodělat speciální pedagogiku- je to celoživotní vzdělávání ukončené pouze nějakou zkouškou. Ne obhajobou, doplomkou, či čím se končí vejška. Ale nevím jak to chodí, to je můj názor. Zkus se zeptat na nějakém odboru, co se zabývá řízením školek, co je potřeba k tomu to zaměstnání, nebo družin, co je potřeba. Já to fakt nevím. Rozhodně lepší učitelka se zájmem o děti naž uč. otrávená bez zájmu.

  • Věřím, že Tě práce s dětmi baví, ale ve školce ani v družině nebo něčem podobném stěží berou holky s maturitou zaměřené na pedagogiku, radši sáhnou po vysokoškolačce. A s výučním listem asi spíš řešit přes nějakou tu agenturu paní na hlídání a nebo ještě zkusit jak jsou v supermarketech ty dětské koutky :) to by taky nebylo k zahození, ne :)

  • Přesně tak, nejméně maturita je nutná a i to Tě v tomto případě moc nezachrání. Leda brigádně nejaké koutky, ale v téhle době bez nejméně Bc. Tě jako učitelku nevezmou, sama to znám - mám maturitu jako Výchovná a humanitární činnost.

  • Je spousta možností, já studovala cestovní ruch a také mě to táhne k dětem. Pomáhám v mateřském centru, hlídám děti na inžerát a vyučuji předškolní děti Angličtinu. Také si můžeš udělat roční kurz Montessori, po něm pak můžeš učit v mateřinkách s Montessori zaměřením.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist