Budoucí práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #301119 21.12.2015 14:51

Ahoj, mám otázku ohledně budoucí práce. Jsem na střední ve druháku obor Management umění a reklamy. Když se mě na pracáku ptali (byli jsme se tam podívat na to, co bychom chtěli dělat), co chci dělat, řekla jsem, že navrhovat obaly, oblečení, etikety,letáky,bilboardy atd. A oni že můžu být manažerka reklamy, což ta práce opravdu splňuje a hrozně ráda bych se jí stala, ale bojím se, že se mi to nemusí splnit a tak mě napadlo, vymyslet si ještě něco podobného (pro jistotu). Nevíte o nějaké práci, kde bych využila kreslení, psaní textů, mluvení, úpravu videí nebo vymýšlení něčeho kreativního? Právě, že mě napadlo jen ta manažerka reklamy, která navrhuje všelijaké obaly. Navrhnout obal třeba pro bonbonieru, voňavku nebo i oblečení by mě nehorázně bavilo. Taky bych ráda psala, ale vydání knížky není zrovna nejlevnější, tak je to spíš můj koníček, ale za to je to v poslední době to, co mě nejvíc baví. Taky tvořit krátká videa buď z filmů nebo jen tak s kamarádkama si nahrávám nás a pak z toho dělám něco jako videa na památku. A taky třeba na Instagram mě baví dělat 15sekundová videa o něčem, třeba jak si maluju Halloweenskou masku nebo jsem někde na dovolené. Též mě baví fotit a pak ty fotky upravovat, ale nevím jestli by mě to bavilo dělat pořád. Tohle spíš až tak ne, ale určitě to stojí za zmínění, protože momentálně dělám fotografa na svém tréninku. K tomu mluvení, jsem strašně ukecaná a baví mě vymýšlet třeba i motivační texty a tak. A na závěr něco kreativního? Baví mě dělat lodem radost a tak se držím toho, že například dárek, kterému věnujeme čas umí kolikrát potěšit víc než koupený. Tak sem tam udělám takové překvapení nebo když bych měla vymyslet vystoupení někoho třeba tanečníků, snažila bych se to, co nejvíc udělat zajímavé, neobvyklé a hlavně takové, aby si to ti lidi pamatovali. Jinak řečeno opravdu "show". Často si u písničky představuju, jak by mohl vypadat videoklip nebo si dokážu jen tak vymyslet nápad na film, což by bylo skvělý ho vytvořit, ale to není jen tak, že.. Takže prosím, máte někdo nápad, co bych mohla v budoucnu dělat? Moc budu ráda za vše, co vás napadne.

  • 21.12.2015 21:36:09 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jeste pri studiu hledej staze a brigady v oboru! Je to fakt dulezite, kdyz pak nekam prijdes na pohovor, budes bez prace znacne v nevyhode. A navic, pokud se na brigade osvedcis, je mozne, ze ti i nabidnou misto.

  • Já bych řekla, že v tomhle reklamně kreativním oboru je spousta různých možností a pozic. Jsi ve druháku a je dobře, že se pak chceš věnovat tomu co studuješ. To pak určitě něco najdeš. Zatím se nesnaž vázat tím, jak se ta pozice bude přesně jmenovat. Nápadů máš evidentně dost, tak ono se pak objeví něco co tě osloví :-)

  • Když jsem to tak četla, přemýšlela jsem nad sebou. Ono je těžké se v takovém věku pořádně rozhodovat co budeme dělat za 3 roky, pokud skončíme maturitou nebo třeba za 8 let s vysokou. Já jsem si nepřála abych seděla v kanceláři. Chtěla jsem dělat něco do umění. A vidíš. Nakonec jsem vsadila "na jistotu". Říkala jsem si, že se v takovém oboru jako je obchodní akademie najdu hodně pozic, které bych pak mohla dělat. Teď kdybych si mohla vybrat znovu by to určitě nebyla obchodka ale určitě bych se vrhla do toho co by mě bavilo.
    Každopádně stát se manažerkou není jen tak. Bylo by dobré mít vysokou abys tak zvýšila svoje šance na tuto pozici. Budeš muset tvrdě pracovat, aby ses na toto dostala. Budeš potřebovat spoustu zkušeností, které nasbíráš po dobu několika let. Nebude to hned. Mohla bys začít i sama, ale nikdo ti nezaručí se se tvoje tvorba uchytí. Buď nejdříve součástí týmu a časem se můžeš vyšplhat vysoko. Ale určitě to není nemožné. Jestli je to tvůj sen, tak si za ním určitě běž. Neříkám, že v dnešní době je chyba spoléhat na jistotu jako já před lety. Je to takové padesát na padesát. Navíc máš super školu do začátku. :-) To si můžeš doplnit různými kurzy a třeba nějakými semináři. Myslím, že pokud za tím opravdu půjdeš, tak má strašně moc velkou šanci že se uchytíš.
    Moc držím palce a ať ti vyjde vše, co by sis přála. Řiď se podle sebe!

  • Ještě mě napadá kdyby ti šla práce s počítačem mohla bys být třeba někdo, kdo určuje design pro webové stránky, je to práce dobře placená a pro Tebe by mohla být vhodná :)

  • sono221.12.2015 15:36

    Si jednoznačne multifunkčna:-)ale tiež ma nenapadá konkrétne čo. Akurát Čo mi príde, žeby si to mohla ešte doštudovat na vysokej škole. A nechodite na prax niekam, kde by si tvojho talentu všimli a zamestnali ťa pre ich firmu? Ostatne môžeš byť aj súkromník podnikateľ a proste robiť čo ťa baví napísať si, že robíš, toto toto a toto. Alebo vyložene ísť a popýtať sa vo firmách, či o teba nemajú záujem prípadne, možno už existuje také že Manager ktorý by ťa jednoducho posunul ďalej ako futbalistu manager:-) to ale by si mala mať nejaké výsledky a zaujať. Preto ma napadá popri škole, keď aj nezištne získať nejaké referencie, vo firme ktoré ti otvoria cestu ďalej ako prezentácia teba samej-

    Ináč ja osobne by som ti dala veľmi rada fotky aj videá na pracovanie. Mňa to baví tiež, nie som z toho až taká nadšená ako ty:-) lebo to vyžaduje veľa času. Ináč, fakt by sme sa mohli dohodnúť ak by si chcela :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist