Bude mi 14 a rodice mi nedovoluji kluka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #55313 28.12.2012 23:08

Dobrý večer,
protože vím, že je tu mnoho maminek, tak se Vás chci zeptat. Mám takový problém, je mi skoro 14 let, ale rodiče mi pořád nechtějí dovolit žádného kluka. Vadí jim, když klukovi napíšu, nebo když bych s nějakým chtěla jít ven, tak by mě asi hnali..:(( Zároveň jim ale nechci lhát, že jdu ven třeba s kamarádkou a oni by mě potom viděli s nějakým klukem..Akorát by mi přestali věřit, což nechci. :/ Nevím jak je zkusit překecat, protože holky od nás ze třídy si povídají o tom, kde všude včera byly s jejich klukama odpoledne venku atd..A já musím jen tiše poslouchat..Další problém je moje mladší sestra se kterou mám pokoj. Je jí 10 a je to taková ''malá donašečka''..Když si píšu s klukem, tak to hned běží říct mamce..Moc Vás prosím, poraďte mi, jak byste se nechaly ''ukecat'' Vy? Moc děkuji, Anča.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad29.12.2012 10:11

    Moje dcerka měla 14 let a kluka už taky měla. Já jako matka jsem ráda, že se mnou o těchto věcech mluví a nechci zklamat její důvěru tím, že budu jen zakazovat, takže jsem jí povolila návštěvu kluka u nás a když byli doma jeho rodiče, tak i u nich. Nakonec to nedopadlo, ale dcerka ke mě má důvěru a já k ní také.
    Je potřeba si uvědomit pohled z druhé strany - tvoji rodiče v tobě pořád vidí malou holčičku a nějak nechtějí pochopit, že dospíváš v ženu, mají o tebe strach. I pro nás je to velmi těžké, ale snažíme se.......

  • taky bych nebyla nadšená, kdyby se 13letá dcera chtěla tahat s klukem. Přece jen jsou za tebe rodiče naplno zodpovědní a jakýkoliv průšvih se jich bude týkat a budou mít spoustu vysvětlování. U mladší sestřičky jsou to jen takové dětské lásky a v podstatě nic nehrozí, maximálně si tak dají nějaký dáreček nebo pusu a brzy to zase přejde. U tebe už u takových projevů zůstat nemusí.

  • No jíá sice nejsem žádná maminka :D je mi taky 14 :) .A to jak si psala,že ve škole si tvoje kamarádky povídají kde a s kým byli..z toho si nic nedělej já to mám úplně stejný. A sama si uvědomuju,že když ti je čtrnáct není kam spěchat :) Taky sem nedávno měla svůj první vztah a nechlubila sem se tím .Nechala sem si tu radost jen pro sebe a svoji nejlepší kamarádku :') A ta tvoje spolužačka,která pořád mluví a chlubí se kolik jich měla a tak..., tak se nad tím musíš povznést a říct si, že vona už má šecko to randění a takhle za sebou už se pomalinků ani nemá na co nového těšit :) Tím nechci říkat ,že vtahy ve 14 je něco špatnýho, ale hezky klíídeček :) ..já osobně si myslím, že když se vztahama začneš pozdějc, víc si je potom užíváš,protože už šecko líp chápeš než ve 14 a prostě užiješ si to podle mě víc,než ve 14 no :))

  • Simone29.12.2012 8:50

    Podle své zkušenosti navrhuji jednu věc: pořád o tom mluvit, mluvit, mluvit. Já jsem zažila svoji první lásku právě ve čtrnácti a s rodiči jsem to měla tak, že když jsem si udělala úkoly, mohla jsem s ním ven. Naši znali jeho rodiče, takže o to to bylo snazší, ale vím, že rodiče by mě pustili ven, i kdyby jeho rodiče neznali. Nevidím nic špatného na tom, abys v tomto věku mohla ven s nějakým svým vrstevníkem. A je skvělé, že nechceš rodičům lhát, to by se určitě nevyplatilo! Oni rodiče mají o tebe strach, ale zase všeho moc škodí.

    K tvé sestře: být to já, tak jí řeknu, že dokud bude donášet, budeš to dělat taky! ;)

  • petulinkaa1329.12.2012 12:27

    Neukecas a jak si sama psala,laska te pak donutí lhat,aby si se svym klukem proste byla,já to nechapu,vždyt preci rodice musí vedet,že zakázany ovoce nejvíc chutna.Ja kdyz mela prvni velkou znamost,bylo mi taky 14let,predstavila jsem ho a mamina ho zbožnovala a to jsme spolu byli 5 mesicu v podstate jen a po pauze cca mesic ( ale pak to bylo komplikovanejsi) a lepsiho kluka jako toho ,,prvniho" jsem si přát nemohla a byli jsme spolu dene,fakt dene bylo to neco nadhernyho :-)

  • Nic si z toho nedělej, máš ještě plno času!! :) Mě je už 18 a rodiče s tím do teď nesouhlasí abych si někoho dovedla domů, nelíbí se jím to a to jsem už dospělá ale jelikož mě ještě pořád živí tak je respektuju a nikoho si domů nevodím a chodím s klukama pouze po venku a tak :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist