Brufen v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 11.2.2011 21:57

Ahoj holky, obracím se na těhulky se žádostí o radu, jsem v 18.týdnu, od včera mám nejpíš chřipku, mám teplotu a od včera mě bez přestání třestí hlava, už to nemůžu vydržet, zatím jsem měla jen paralen, ale ten na mě nikdy nepůsobil, nesráží mi ani tu teplotu, ani studený obklady nepomáhaj. Chci se zeptat, myslíte, že by byl velkej problém, kdybych si vzala opravdu vyjímečně! jeden brufen-nic jiného mi na tu hlavu nepomůže, vím že brufen je svinstvo, ale já už nevím jak si pomoct, je mi vážně mizerně. Díky za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.. no zajed si na pohotovost pokud je ta bolest hlavy, at ti na to něco dají.. možná ti ten brufen povolí (myslím, že ano) každopádně vím, že brufen se rozhodně nesmí v třetím trimestru..
    Ibuprofen není vhodné užívat v posledním trimestru těhotenství z důvodu předčasného uzávěru jednoho z oddílů srdce, který se za normálních okolností uzavírá až po porodu, což může vést ke vzniku přetlaku v plících a následným problémům s poporodní adaptací.
    ibuprofen je nejbezpečnější v druhém trimestru.. ale cikni si na tu pohotovost:-)

  • Já myslím, že kvůli jednomu brufenu se svět nezboří, ale já osobně bych radši zavolala nebo i zajela na pohotovost. Nepíšeš jak vysokou máš teplotu, ale paralen by jí měl za normálních okolností srazit.

  • Zet8312.2.2011 2:19

    Já trpěla na šílené migrény. Paralen mi na hlavu samozřejmě nezabíral. Dotorka mi sama říkala, že když už jsem v druhém trimestru, že ten ibalgin nevadí, že si ho OBČAS vzít můžu. Nesmí se prý brát v prvním trimestru. Takhle mi to řekla má lékařka.

  • me muj Dr.rikal,ze maximalne od bolesti paralen,a to jen v nejnutnejsich pripadech.jinak to skodi miminku.ja trpim migrenami a take mam obavy z toho ze az otehotnim nebudu si moct nic vzit a ibalgin?ten me nezabira vubec,ale neurolozka me uklidnila,pry ze v tehotenstvi migreny ustanou,ale jak vidim tak to asi pravda nebude.zkus si jit lehnout a dat na celo uterku namocenou v ledove vode.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist