Brnění rukou na konci těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368576 17.1.2017 0:11

Jsem v 35 tydnu a mám problém se spaním,hlavně s rukama. Určitě nejsem první ani poslední,ale snad někdo napíše zkušenosti :) Jde o to,že se v noci musím pořád otáčet a měnit polohy,když usnu a za chvilku se neotočím,brni mi,pali,stipou a bolí ruce..tak že musím vstát a nelehat si nejakou dobu. A i když se otáčim a měním polohy,tak je to skoro stejný..jen to přijde až dýl. Hlavně teda levá,nevim proč. Nemam vyhraněnou stranu,na které spím. Jde mi to až do špiček prstů. Ty mi teda občas brni i přes den,ale to jen nepatrně. Nebo občas když si oblikam kalhoty,tak me zaboli ruka,nevím jak to popsat. Přitom magnesium beru,na nohy to pomohlo,ale tohle není jako křeč. Někdy se i bojim usnout,je to hruza a otravny. Nejaka rada,nebo cvičení?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To jsou ucpané karpální tunely. Měla jsem to při obou těhotenství. U druhého brnění a ztuhlost přecházely ahoj až v nesnesitelnou bolest. Po porodu to vymizelo, ale bohužel, teď se mi to začalo vracet. V lednu jsem se vrátila do práce a ač mám myš s podložkou zapěstí, tak cítím, že se to zhoršuje. Pomáhalo mi zápěstí procvičovat, střídavě chladit a oteplovat zápěstí pod kohoutkem, ale lék na to není. Po těhotenství to fakt odezní. U mne to bude časem na operaci. Táta to měl taky.

  • dzusinka17.1.2017 20:08

    Ruce nebo cele paze? Muze to byt i pretizenymi trapezy apod,ktere tlaci na nervy vedouci k pazim. Muze pomoci protahovani trapezu a posilovani stredu tela napr. jogou pro tehotne. Hlidat si drzeni tela - vytahnout od temene nahoru, nehrbit ramena, snazit se neprohybat v bedrech.

  • Ahoj, já tedy nechci rozhodně strašit, ale někde jsem četla, že třeba takové neprokrvování může způsobovat i ischemie... Určitě se zkus podívat i třeba na tyto stránky zde - https://www.biomag.cz/ischemicka-choroba-koncetin-ischemie/ aby ses o tom dozvěděla něco více... Nicméně rozhodně nepanikař a všechno to řeš s doktorkou :-) Ahoj a přeju ti hezký den.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist