Bolí vyšetření v porodnici?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #207006 18.10.2017 20:43

Ahoj, sleduju teď nějaké videa porodů a pořady o nich. Viděla jsem jich už desítky a všimla jsem si jedné věci, ze které jsem trochu zmatená. Když přijdou do porodnice a čekají na pořad a přitom je vyšetřují, tak některé se tváří naprosto v pohodě jak kdyby se nic nedělo, ale třeba 30% z nich se kroutí bolestí a nakonec řeknou, že to byla příšerná bolest při tom vyšetření... Tak se chci zeptat jak to je? Fakt to bolí a proč? Myslela jsem, že to je jako standardní gynekologické vyšetření.

  • 19.10.2017 20:40:04 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Většinou to nebolí, pokud se vyšetřuje. Ale někdy doktoři i přes to, že to ženě neřeknou, udělají Hamiltonův hmat nebo kdo ví, co tam dělají, aby žens už porodila :-( Ale to je ještě před rozjetým porodem.

  • Pokud je porod uz rozjety, tak dr. Muze bud roztahovat branku (byva to ale az pred samotnym tlacenim a teda boli to - ja snasim bolest velmi snadno a tohle teda "kurevsky bolelo"…), nebo muze jit o to, ze chce porod jeste vic urychlit a praskne vak blan aby odtekla plodovka (nekoho to boli, nekoho ne).

    Pokud porod neni rozjety tak vetsinou bolestive vysetreni byva diky Hamiltomovu hmatu.

  • Rodila jsem dvakrat a vysetreni v porodnici me nikdy nebolelo. Jen pri druhem porodu, me desne prekvapilo jak do me Dr. sahl, jak do kravy fakt :'-( ale to bylo jedinne co bych vytkla. Vse jsme probrali osobne, nemela jsem porodni plan. A super.

  • To je ruzny. Spis bych rekla, ze to tak hrozny neni. Rodila jsem 2x a slo to. Taky mi u 2. porodu roztahovala PA branku a teda prezit se to dalo. Asi zalezi, na koho narazis.

  • Já teda musím říct, zatím mám za sebou jeden porod, že vyšetření u dr na normální kontrole bylo v pohodě, ale v porodnici katastrofa.. u příjmu se to celkem dalo, ale potom během porodu to bylo děs a hrůza...tím samozřejmě nechci nikoho strašit, každá jsme přece jen jiná a máme jiný práh bolesti, ale já u každého vyšetření skoro brečela jak mě to bolelo, myslela jsem, že mi tam tu ruku snad rve až po lokty... Děs a hrůza...

  • Při poslední kontrole v porodnici udělán Hamilton a bolel. Při porodu roztahování branky a couvala jsem z lehátka. Takže záleží co ti budou dělat :-)

  • marketaj19.10.2017 12:50

    Kazda z nas ma jiny prah bolestivosti to jedna vec a druhy fakt je, ze pri prokrveni je to proste citlivejsi. Behem vyšetření mym doktorem to bylo vzdy ok, ale v porodnici to jde jak na bezicim a pasu a nevsichni doktori/doktorky vysetruji citlive, takze nekdy jsem mela na jazyku pripominku, ze nejsem krava, aby do mne takhle sahnul dr.

  • sisterrys19.10.2017 14:12

    Řekla bych, že jak koho. Kamarádka třeba říkala, že jí to bolelo víc než kontrakce. Mě to naopak nebolelo vůbec, jen to bylo trochu nepříjemné. Asi taky záleží, jak to, kdo dělá. Protože vyšetření u mého gynekologa v těhotenství bylo mnohem nepříjemnější, než ty v porodnici.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist