Bolest zubu po ošetření

Otázku položila: OveckaVeru 19.11.2019 6:23

Ahojky holky. Prosím vás, včera jsem byla u zubaře, měla jsem v zubu kaz. Ten se měl původně jen opravit ale zjistilo se že zasahoval až do dřeně a tudíž mi museli pry vytahnout nerv, vyčistit a zaplnit kanálek. Všechno proběhlo v pořádku, včera po odeznění injekce to bylo citlivé, coz mi prislo ok. Po probuzeni ale cítím při skusu bolest a tlak - přirovnala bych to že je to podobné jako když je v zubu zánět. Nevíte jestli je to normální a nechat to být? Nebo mám volat k zubaři... Už tak mě mají za plašana, z bolesti zubů mám strach - hlavně tedy teď když ještě pořád kojím a prášek od bolesti nepřichází v úvahu. Děkuji za odpovědi. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mně teda celkem překvapuje ta rychlost se kterou ti ten kanálek zaplnili.
    ale jinak po zaplnění kanálků to může být pár dní citlivé (aspon tak mi to říkala moje Dr).

  • terryk19.11.2019 8:32

    Jak dlouho jsi byla v té ordinaci? Přijde mi, že ten proces, co popisujes, je akce nejmíň na hodinu a půl. Jinak po čištění kanálků, ba i po ošetření obyčejného kazu je normální, když zub dejme tomu tři dny bolí nebo o sobě dává jinak vědět (citlivost na skus, teplo, chlad). Pokud to ale trvá déle než tři dny nebo se to nějak zhoršuje, je namístě zavolat zubaři. Aspoň tak mi to říkala moje zubařka.

  • dana0719.11.2019 9:18

    Taky mi to přijde nějak narychlo. Měla jsem taky takto zub, jak to popisuješ malej kaz, z kterého se vylouply pořádnej, kterej zasahoval i nějak kořeny. Zubařka odvrtala a dala mi vložku nějakou "umrtvovací" to jsem měla v zubu asi 3 týdny a až poté mi čistila kanálky a trhala nervy a ten proces byl opravdu zdlouhavej. Zub mě nebolel, ale když jsem třeba měla jen rýmu, tak se mi pokaždé zub ozval a zubařka mi tvrdila, že mrtvej zub mě bolet rozhodně nemůže. No a když jsem změnila zubařku, tak mi řekla, že je to špatně vyplněné ty kanálky a že je jasný, proč se mi zub ozývá, takže i přesto, že mi to zubařka dělala asi 2 hodiny, tak zub byl blbě opravenej…. Kdyby to bolelo delší dobu, určitě bych k zubaři zašla, páč zánět se nemůže rozjet i v mrtvým zubu.

  • Podle toho co popisuješ to bude provizorní vložka. Jo s tím jsem si něco užila 8-. mě zubařka zavirala takto zub klidně na 3x 8-o jak to zavřela provizorně, po odeznění injekce mi v tom tepalo, takže jsem vložku okamžitě vyndala ven a úleva jako blázen, tak mi to radila i zubařka. Pokuď to má tendenci pulzovat a bolí to, okamžitě zub otevřít jinak se můžou přidat vysoké teploty a je zle. Já už byla zkušená v tom vyndavani vložky :-D kanálky jsou hnus :O= v jednom zubu mi našla ucpaný kanálek, který byl navíc a neměl tam být :-D když ho ve stoje porazila, myslela jsem že mi prorazila hlavu, strašna bolest, ale potom se zub uklidnil.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 486 odpovědí a 409 677 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist