Bolest v krku v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175923 25.12.2018 16:55

Holky, prosím o radu. Můj chlap prostě týden chodí a stěžuje si na nosohltan. K doktorovi s tím samozřejmě nepůjde. Dneska ráno už že je mu blbě, rozjela se mu i klasická rýma. A já to od něj asi chytla, protože mě začíná bolet v krku a cítím oteklé sliznice v nose. Jsem na konci prvního trimestru, dvanáctý týden a nevím zda na to něco můžu. Nemáte nějakou radu? Samozřejmě když bych dostala teplotu tak valím k doktorovi, i když jsou zrovna ty svátky. To je jak naschvál. Ale dneska mi to teprve začíná a tak si říkám, že by to třeba šlo zvládnout bez doktora, kdybych to chytla hned na začátku, co?

PS: Ale ještě není tak zle, humor nás nepřechází. Právě řešíme, zda to může chytit pes. A jestli jo, jak se tomu říká. Když u lidí je to nosohltan, je to u psa čumcohltan? :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka225.12.2018 17:42

    Bylinkové pastilky nevím - určitě se nedoporučuje cokoliv se šalvějí.
    Stoprocentně můžeš Septilen, ale obávám se, že pouze ten.
    Kdybys onemocněla víc, tak můžeš cibulový sirup, který si uděláš doma - do zavařovačky kolečka cibule prokládaná cukrem a potom pít tu šťávu, kterou to pustí.

  • Na bolavá krk si dávám bylinkové pastilky nebo pastilky vincentka, případně pokud už je to moc, tak kloktam vodou se soli.
    Muzes případně i septisan.

  • Eika25.12.2018 21:37

    Doporučuji stopkašel od dr.weise. Dá se koupit v lékárně a je to dobré i při bolení v krku i kašli.

  • OveckaVeru25.12.2018 18:43

    Kdyz jsem byla nemocna, doktor mi rekl at si davam paralen, ten pry miminko nijak neohrozuje protoze myslim neprostupuje temi plodovymi obaly a jinak mi byla doporucena bud vincentka nebo morska voda do nosu. U me se to tenkrat bohuzel vyvinulo v zanet takze jsem nakonec dostala i antibiotika. Jinak jsem pila caj s medem a citronem, pripadne i trochu zazvoru.

  • A co takhle jen obycejny priessnitzuv zabal na krk? Cucat septilem, kloktat vincentku. Do nosu Quixx.
    Me teda kdyz chytli i dutiny v tehotenstvi, vyfasovala sem penicilin, septilen, inhalovat vincentku se solemi, ale to sem byla uz v 20tt. Vse resila obvodacka s doktorkou na ORL, zda jake leky muzu

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist