Bolest při vyndavání tamponu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76681 10.10.2012 20:31

Ahoj,
mám takový problém s vyndaváním tamponu. Při vyndavání mám hrozné bolesti. Použila jsem více druhů tamponů a bolest je u každého typu jiná. Čím to může být? Poraďte prosím. Ta bolest je nesnesitelná. :'-(
Díky za odpověď :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Možná je to tím, že se tampon nasákne a tak zvětší svůj objem. takže to může bolet, alespoň mě to tedy bolelo. Nebo si ho vytahuješ ještě nenasáklý naopak a tak ti dře o stěny a to taky může bolet. pak pokud jsi ještě pana může být nepříjemný průchod panenskou blánou právě jak je tampon nasáklý a zvětšený. pokud tě nebolí zavádění tak by to žádný zánět být neměl. No teorií je hodně, taky tím občas trpívám. Kdyžtak můžeš přejít na staré dobré vložky, nebo se jít poradit na gyndu, chcešli mít jistotu že jsi v pořádku. :-)

  • A bolí tě když si tampon zavádíš?Jsi při vyndávání uvolněná?




  • U me byval bolestivy, ze se vakuem, ktere vznikne jen castecnym nasatim tak nejak prisaje na steny pochvy. Spravne nasakly tampon jde ven lip treba kdyz pri vyndavani trosku zatlacis...Kdyz nejde ven, nak budto jeste nechat, zez se "do-na-saje" nebo zkusit mocit(urina je sterilni, neboj se infekci, zvlhci tampona muzes jej vyndat okamzite)

    Jinak jsme si koupila po dlouhe dobe rozmysleni menstruacni kaliseka aten si nemuzu vynachvalit. Jednak neni problem s vyndavanim, jednak do roka se mi investice pomalu vrati a pak leta uzivani si zadarmo. A jeden komfort, ktery nenabidne zadny tampon, je absolutni nepropustnost ve vode...nevim jak vam, ale u me s tamponem utikala pri vystupu z vody ruzova vodicka, takze jsem se pak ani uz nekoupala pri svych dnech, kdezto s kaziskem toto vubec nehrozi. Dokonce je casto pouzivan i do vod s chlorem, i kdyz menstruaci nemam(nedostane se pochva do kontaktu s chlorem ve vode a jsem pak odolnejsi vuci ruznym infekcim)

    Nechci delat reklamu, posilam jen dobrou ekologickou a ekonomickou radu, kalisku je dnes na vybrani:-p:-p

    Krasny den:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist