Bolest pravého prsu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33553 29.8.2011 14:15

Dnes ráno jsem se vzbudila kolem 4. hodiny s bolestí pravého prsu. Cítila jsem pyžamo, když jsem ležela na boku tak to bolelo. Nemohla jsem kvůli té bolesti spát. Dnes to trvá celý den! Sundala jsem si podprsenku, ale mám takový pocit, že to bez ní bolí víc než s ní.
Je mi třináct a menstruaci jsem dostala poprvé v červnu, pak jsem ji měla v červenci a v srpnu se ukončila kolem 11. srpna. Zase ji nejspíš dostanu kolem 7. září (dostávám jí většinou sedmého dne měsíce, pak jí mám asi tak do devátého, desátého a pak den dva špiním). Nevíte, co by ta bolest prsu mohla být? Četla jsem o rakovině prsu, že se může utvořit bulka. Prohmatala jsem si prso (přes šílenou bolest) a normální bulka jako by byla roztrhnutá, prostě jsem tam cítila hranu, a ne obviklou kouličku, která je vždycky přímo ve středu prsa. Nemyslím si, že by to mohl být nějaký nádor, ale nevím. Mámě jsem to ještě neřekla.
Jako malá, když mi byl asi rok jsem v tom prsu měla bulku, máma se mnou lítala po nemocnicích a po vyšetřeních a nic to nebylo. Potom, když mi bylo osm jsem byla na horské dráze a bouchla jsem se do obou o tu tyč co je v tom vozíku. Potom se mi prso nafouklo, takže jedno jsem měla rovný a druhý o hodně větší, dodneška mám to pravý větší než levé, ale srovnalo se to celkem.

Tak nevím, jestli je to normální, nebo jestli ne, jestli to souvisí s menstruací, nebo jestli to souvisí s tou bulkou. Nevím jestli to mám říct mámě, protože mi je trapně a k doktorce se mi už vůbec nechce chodit (Když jsem měla otřes mozku a asi dva měsíce mě bolela hlava až jsem z toho šílela, tak mi máma řekla to bude dobrý, a když jsem měla vyrážku na čele tak se mnou lítala po doktorech. Takže nevím, jak se zachová v tomto případě.).
Poraďte :(

Kolem druhé hodiny jsem sem přidávala první příspěvek. Až asi do páté hodiny bolesti prsu polevovaly. Potom ale zase začly narůstat, přidala se bolest hlavy a mám teplotu, nijak závratně vysokou, jen 37.3, ale špatně mi je dost. Kdybych ještě měla kašel nebo rýmu, tak by to vypadalo na chřipku. Nevíte čím by se to mohlo spravit? :(

Včera večer jsem měla horečku a když jsem šla spát, tak jsem si napřed sedla na židli a potom jsem spadla na zem a zkolabovala. Neviděla jsem, neslyšela jsem a necítila jsem nohy a ruce. Asi po 45 minutách to přestalo a já konečně usnula.
Dnes ráno jsem byla u doktorky, ta zjistila, že v tom prse mám zánět (teď je to i zarudlé a za včerčejšek to dost ztvrdlo). Dala mi antibiotika a ještě nějaké prášky proti bolesti a zánětu. Do školy smím až za týden (moc nadšená jsem z toho nebyla, všechny dobré lavice budou zabrané a já budu pozadu hned ze začátku). A pokud to do týdne neustoupí, tak mám jet na chirurgii a vyříznou to. :/
Díky za rady, pomohlo mi to.

Děkuji za pomoc, uzavírám.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že je to tím, že se prsa vyvíjí a rostou. Běžně se tam tvoří bulky, ale zase zmizí. Vzhledem k tomu, že jsi měla ten problém s bulkou, řekla bych to mamce;) Ale já osobně si myslím, že to nic není...mě také prsa bolela a je normální, že bez podprsenky bolí ještě víc, protože nemají žádnou oporu;)

  • Také si myslím, že to nebude nic hrozného, a to, že máš jedno prso větší a jedno menší bych nedívala za vinu té horské dráze, nýbrž tomu, že každé se vyvíjí samostatné a skoro každá žena má jedno prso jinak velké, já dokonce o celou jednu velikost, pokud by bolest trvala do zítřka, případně do středy, řekla bych to mamince.

    Jinak vzhledem k tomu, kolik Ti je let, píšeš celkem srozumitelně, docela bych řekla, že by to mohl psát i dospělý člověk...

  • Já bych to tedy nepodceňovala. Pokud tě to takhle hodně bolí, normální mi to nepřijde. Zvlášť pokud jsi tam měla už nějaký nález v dětství. Řekni to mamině a uvidíš. Já bych jí asi poprosila, ať se mnou pro klid mé duše zajde k doktorovi.

  • petulinkaa1329.8.2011 22:31

    Takovou bolest ja mivam,kdyz nekde spim na tvrdsich matracích,to mi pak boli prsa i dva dny vsude :-) zovna ted o vikendu se mi to stalo,mam velky prsa a rada spim na brise,takze to pak boli a budim se na to :-/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist