Bolest moudráku v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38134 22.9.2011 9:52

Dobrý den, měla jsem moudrák tak na 1/4 prořezaný. Teď se mi tam jakoby shrnula dáseň, řekla bych, že zub zase kousek povylezl a vytlačil tu dáseň. Bolí mě celá dáseň kolem, až jakoby do tváře i pod ní, jakoby k uzlinám, i při polykání to cítím. Kloktám šalvějí a tantum verde roztokem. Dnes už dáseň není tolik červená jako včera, bledne to, ale bolest stále trvá už 2.den.Jsem v 15 týdnu těhotenství, proto nevím, zda by byla vhodná injekce na umrtvení pro případné vytrhnutí. Jsem na rizikovém,po ZT, tak mám strach.myslíte, že je nezbytné navštívit lékaře nebo, že se to za pár dní ustálí? Děkuji moc za odpověď, hezký den!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj já být tebou tak si k zubaři určitě zajdu .Zuby a ještě k tomu moudrák je svinstvo.

  • Ahojky, já jsem podobný problém řešila v 10 tt, paní dr. by mi ho vytrhla, ale říkala, že teď je na injekci brzo, že až po 1. trimestru a to pouze pokud by to hodně bolelo, že by mi tu injekci nerada dávala. Bolelo to jako čert. Koupila jsem si zubní pastu elmex, zelenou, a každou chvilku jsem si čistila zuby a uklidnilo se to :-) Tak ji zkus, třebas ti taky pomůže je právě na to uklidnění dásní. Dnes jsem už ve 29 tt a zoubky už nebolí. 2. listopadu jdu k paní zubařce, tak uvidím.

  • Já bych se poradila s Dr., ale v těhotenství bych do trhání nešla. Zkusila bych to vydržet. Ještě pozor na to kloktání šalvějí. Šalvěj vyvolává kontrakce.

  • Wecernice222.9.2011 11:06

    No já jdu vrtat dva zuby ve 34tt. Myslím že umrtvt lokálně mi to může. Ale zuby moudrosti mi trhali všechny 4 a vysekávali ještě před těhu. Rozhodně je lepší si to nechat ošetřit co nejdříve, protože potom při kojení se prý bolesti zubů lteré nejsou léčené o hodně zhorší. Aspoň tak mně teď vystrašil zubař :) Chtěla jsem ho překecat že vrtat budeme až porodím..ale nedal se.

  • Já byla na trhání moudráku ve 4 měsíci. Mě zubařka řikala, že to vadí do 12 týdne a poslední 2 měsíce. Mezi tím se trhat může a umrtvit taky dle dávkování s přihlédnutím k těhotenství. O trhání jsem ani něvěděla, vůbec to nebolelo. Horší to pak bylo po tom, protože se nemohou analgetika proti bolesti, když se to probere, ale mohla jsem tunu zrmzliny !!! taky dobrý. Určitě bych to nenechávala, může to být jen zánět dásně, ale mohl by se rozjet ... třeba by to šlo dobře zaléčit a bude po problému.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist