Bolest kostrče v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52458 10.2.2012 11:13

Ahoj holky dnes jsem 27+3tt a děsně mě bolí kostr. Bolela mě záda, byla jsem vporadně a patala jsem se na to a prý je to normální, jenže teď se ta bolest ze zad přestěhovala jen do kostrče, no a je to peklo, nemůžu skoro chodit a sezení ani nemluvím. Trvá to asi 4dny. Máte s tím některá zkušenost? Mám někam zajít, nebo to nechat být? Nepomůžpu nějaké cviky na uvolnění, nebo tak něco?? Díky za rady. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8910.2.2012 11:20

    Mně taky bolely záda, nemluvě poté, kdy mě bolelo jakoby kolem stydké kosti. Taky jsme měla co dělat, hlavně, když jsem sedala a vstávala. Nemáš třeba ten balon gymnastický ? Celkově se tím dá tělo uvolnit, sedíš na měkkém a můžeš na tom i cvičit pro těhulky :)

  • Já mám s kostrčí problém celý život, mám ji vychýlenou ven a o půl obratle delší, dokonce jsem musela cvičit Mojžíšovou a chodit na rovnání kvůli otěhotnění. Jsem 38+5tt a bolí mě v těhu děsně celou dobu. Já chodím každou neděli na těhu plavání a je to úžasné jak na záda tak i na tu kostrč, hrozně příjemně to uvolňuje. No a doma používám balon, dokonce na něm sedím u PC, nebo když žehlím (už nevydržím dlouho stát) kor když jsem si žehlila oblečení pro malého, nutí těě to mít rovné záda jak držíš stabylitu.

  • Balon fakt pomáhá. Dobré jsou i spinální cviky.

  • Také jsem si to zažila, jen trochu déle. Byla jsem dokonce na obstřikách lokálních na ortopedii. Ale co mi opravdu hodně pomohlo a na to nedám dopustit, tak je baňková masáž - to byla úleva daleko větší než nějaké obstřiky u doktora. Pokud se nedělají na konci těhu (myslím poslední měsíc), tak baňky nevadí. Samozřejmě pokud není rizikové těhu. Určitě jak píšou holky je dobré sedět na míči a prostě se tam uvolnit. Já chodila kdysi na jógu, takže i spinální cviky dobré jen čím větší bříško, tak už to prostě nešlo :-)))))) (alespoň mě ne, byla jsem jak želva na znaku).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist