Bolest dásní v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56289 4.10.2012 11:59

holky taky vas v tehotenstvi bolely dasne? a natejkaly?? ja to mam furt,porad vyplachuji hermankem ale nejak to nepomaha mam to furt ach joo....uz nevim co nato dat.:-(:-(:-(:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky používám Corsodil a je to dobrý

  • Já mám od začátku druhého trimestru s dásněmi také problémy... Začaly mě hrozně bolet a krvácet. Na netu se hodně v diskuzích doporučuje ten Cordosyl, ale já bych do něj nešla. Obsahuje nějaké látky, které by těhotné neměly. Sice v malém množství, ale i tak to není ideální. Nepoužívat ho mi doporučili jak v lékárně, tak i moje zubařka. Ale co mi fakt dost pomáhá a přitom nemusíš užívat žádnou chemii... Kup si co nejměkčí kartáček (nejlepší je Curaprox UltraSoft), zubní pastu Paradontax (je sice hnusná, ale na záněty dásní dobrá), používej určitě mezizubní kartáčky, těmi ten zánět nejlépe dostaneš ven (ze začátku budeš možná plivat hodně krve, ale když je budeš používat aspoň obden, výrazně se ti dásně zlepší) a po vyčištění a použití mezizubního kartáčku můžeš ještě vypláchnou ústa odvarem ze šalvěje a heřmánku (oboje se doporučuje místo toho Cordosylu). Můžu říct, že po pár dnech dásně o 100% lepší. Sice pořád krvácí, ale už jen trochu a hlavně bolest ustoupila :-)

  • já měla zánět dásní. byla sem u dentální hygienistky a ta odstranila zubní kámen, doporučila používat mezizubní kartáčky před čištěním zubů, používat výhradně měkký zubní kartáček a správnou techniku čištění zubů. kupovala sem u ní i zubní pastu, která by tento zánět měla pomáhat vyléčit Paroex od GUM. Jako eventualitu doporučila Lacalut, ale prý není tak účinný. ještě by se dala používat na kloktání šalvěj, která zánět taky mírní a působí jako dezinfekce.

  • Ústní voda Cordosil mi dost pomohla:-)

  • Zajdi si k zubaři a nech si poradit tam. Jestli Ti natékají dásně, můžeš tam mít zánět a to není sranda (lepší vyloučit nejhorší a pak teprve zkoušet babské rady). Mě se zuby v těhotenství více kazili, ale s dásněmi jsem problém neměla.

  • Mi v začátku těhotenství mírně krvácely dásně,bez bolestí,ale pak to odeznělo.Pokud je to už tak akutní,určitě bych to řešila se svým zubním lékařem.

  • Mam stejny problem a nedavno jsem byla u zubare, tak jsem se na to ptala zubare i hygienicky. V tehotenstvi je to normalni, je to vlivem hormonu, meni se prostredi a bakterie v ustni dutine (dokonce se to nejak i jmenuje, ale to jsem si nezapamatovala) a pak to zpusobuje krvaceni a napuchani dasni. Hygienicka rikala jen mekky kartacek, stridat zubni pasy a mohla by pry pomoct pasta Meridol cca za 79 Kc nebo BioXtra cca za 150 Kc. S porodem to pry automaticky odejde.

  • eva1114.10.2012 17:56

    Dasně krváceli, ale jinak bez bolestí:-)

  • Borlova4.10.2012 22:55

    Mě taky dásně v těhu boleli a mírně krváceli, po porodu to je zase už Ok:-) Jinak mi docela pomáhala zubní pasta Meridol;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist