Boleni bradavek v tehotenstvi

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30422 9.5.2012 13:47

Ahoj holky prosim vas,zapomnela jsem se dnes zeptat lekare tak se ptam vas :-) Jsem ve 21tt a strasne me svedi a boli bradavky.Kamoska mi rikala ze bych si je mela masirovat a mazat nejakym olejickem aby mi pak po porodu nepraskali nebo pri kojeni bych pak trpela s prasklou bradavkou.Nevite jakym olejickem mazat a kde ho koupit :-) dekuji vsem

me prave ze kamoska rikala ze ji po porodu jedna praskla a pri kojeni to bylo utrpeni tak se chci tomu vyhnout a prej by se meli masirovat a mazat ale nevim cim :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky tohle je zcela za těhu normální;-) já to mněla taky... ale bradavky jsem si nemazala páč stimulace bradavek může vyvolat i porod.Teďka mně bolí též ale to už aji tím jak jsou nalité a mám zachlé stroupky od mlíčka.
    Když už tak si kup Betapanthen doporučí ti ho v každé lékarně!Pak ho můžeš použít aji na miminko proti opruzení;-)

  • JanaRad9.5.2012 19:04

    Já díky své péči o bradavky v těhu mohla kojit až třetí dítě. Celé těhotenství jsem si bradavky masírovala denně měkkým zubním kartáčkem se sprcháčem. Po koupání pak pořádně promazat. Myslím, že je jedno, čím budeš mazat, ale denně promazat. Syna jsem kojila 10,5 měsíce a neměla jsem jedinou trhlinku, praskilnu, prostě žádný problém. První dítě jsem kojila 3 týdny a druhé pouhý týden. Až napotřetí s popsanou péčí se to povedlo!!!!!

  • Já jsem taky v 21. tt a mám stejný problém jako ty. Mažu se celá dětským olejem, protože jsem dost vysušená, ale bradavkám zvláštní pozornost nevěnuju. Totiž je mi nepříjemné se jich i dotýkat. Říkala jsem to i doktorce, bylo mi řečeno že je to normální, ale nedoporučovala mi že bych si je měla mazat nebo tak... jen mě ujistila, že to nic není.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist