Bojím se, že už nevyrostu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423474 2.1.2020 22:40

Ahoj, je mi 14 let (7.3), měřím 155 cm a ms mám od 9.11 tohoto roku. Dá se říci, že jsem ve vývoji pozadu (př. ještě donedávna jsem měla mléčné zuby- dokonce jeden pár nemám vůbec založený). Zajímalo by mě jestli ještě vyrostu moje máma měří cca 164 cm a můj táta 172 cm dost mi vadí být nejmenší, ale zároveň nejstarší ve třídě. Chtěla bych mít aspoň 170 cm vždy jsem chtěla být modelka nebo herečka. Myslíte že vyrostu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha2.1.2020 23:48

    Zkusila jsem údaje, které uvádíš, zadat do tří kalkulaček růstu na internetu. Vychází to mezi 159 a 162 cm v dospělosti. Nedělala bych si s tím ale hlavu, být drobná má své výhody a třeba zrovna u hereček se to cení, pokud si něco hodně přeješ, rozvíjej svůj talent, o výšce to není. Modeling má taky nejenom vychrtlé vysoké modelky, ale třeba i influencerky skrze blogy a videa. Zkrátka je lepší řešit to, co můžeš ovlivnit, než se trápit kvůli tomu, co ne ;-)

  • Já jsem po první menstruaci vyrostla už jenom 1,5 cm, skončila jsem tak se 163 cm. A jsem spokojená :) Vyšší holky si hůř hledají chlapa. Pravděpodobně budeš mít taky kolem těch 160 cm. A není konec světa. Herečky i modelky nemusí být vysoký. Naopak v dnešní době už jsou i xxl modelky, tedy ne hubené, ale spíš kypřejších tvarů. ;) A nechápu, co myslíš tím, že jeden pár zubů nemáš založený, to mělo být co? Ve 14 už musíš mít všech 28 zubů vyměněných.

  • Bohužel ne každému je naděleno to, co chce. Jestli máš takhle vysoké rodiče, tak není moc geneticky pravděpodobné že bys byla vyšší, než tvůj otec, který má 172. Nic si z toho nedělej, klukům se malé holky zdají roztomilé a určitě jsi ještě mladá, takže máš ještě spoustu času k růstu. Mně je 18 a mám 174 cm a nejradši bych měla o těch 10 cm míň.. ono vždycky chce člověk to co nemá, je důležité se mít rád tak, jak tě příroda stvořila.. a výška opravdu nic neznamená;-)

  • Jako bych viděla sama sebe, měříme i teď v devatenácti 153cm, mléčné zuby jsem měla hodně dlouho, první mi vypadl snad v první třídě, dokonce jeden nemám založený😁 Možná že ještě malinko povyrosteš, ale úplně bych s tím nepočítala. Vůbec se tím ale netrap, jednou ti dojde, jak je tvá malá výška parádní❤️ Kluci tě vidí jako křehké stvoření a snaží se tě chránit😁 já bych svou výšku už rozhodně neměnila

  • měřím 160 cm (moji rodiče máma 159 cm, táta 168 cm), dceřin otec měl 184 cm. dcera měří 164 cm.
    něco ještě vyrosteš, ale pochybuji, že to bude ke 170 cm jak si přeješ. odhadovala bych to kolem těch 160 cm.
    a co je malé, to je milé - kluci mají víc ochranitelský pocit, můžeš si vzít vysoké podpatky a můžeš mít partnera jak vyššího, tak nižšího a pořád nebude mít on pocit, že když jsi vyšší než on, že to vypadá divně. výška postavy není to hlavní - měj se ráda jaká jsi a když pak tvoje sebevědomí bude větší, dělá to divy - není nutné být vysoký, aby člověk měl respekt a úctu a měl ho někdo rád :-)

  • Rutoslavka3.1.2020 13:36

    Mně moje gynekoložka řekla, že dívky rostou do půl roku od první menstruace, pak už ne. Jestli je to pravda nevím, každopádně já se "vytáhla" na krásných 157cm...:-D taky jsem vždy byla nejstarší a nejmenší ve třídě. A ničemu to nevadilo, naopak, co je malé je milé mi vždy všichni říkali. ;-) Když se naučíš mít se ráda taková jaká jsi, budeš šťastná, ať jsi malá nebo velká, hubena nebo kyprejsich tvarů. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist