Bojím se, že nebudu moct mít děti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407534 9.5.2019 17:52

Ahoj! Možná se potrebuji jen vypovídat. Jsem odjakživa hrozný pesimista. Teď se snažíme s manželem o dítě a potkalo mě biochemické těhotenství. Jásala jsem nad pozitivním TT a pak přišlo hořké zklamání. Snažíme se teprve první měsíc a teď tohle. Samozřejmě mě napadají myšlenky,že určitě nebudu moct mít děti, že je se mnou něco špatně, i když mi gynekoložka řekla,že je to celkem normální. Minulý měsíc jsem zjišťovala,jestli vůbec ovuluji, tak naštěstí ano. Ale stále si říkám, proč se to prostě stalo...mate nějaká zkušenost, povzbuzení s dobrým koncem..? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1310.5.2019 17:08

    A teď si vem, že ja našla dvě // po 6ti letech a za týden samovolny potrat v 6tt,to bylo zklamání a negací. No a za dva měsíce jsem otěhotnela znovu a dneska mi tady běhají už dvě dcery ;-) neboj, ono to přijde a když je něco špatně, příroda to zařídí po svém a když už, je lepší na začátku. Vím co se ti asi tak honí hlavou, ale neboj, jsou na tom ženské hůř a taky se dočkaly, člověk nevěří, znám to, ale pokud si otěhotnela poprvé, otěhotnis i podruhé a určitě už to dopadne dobře :-)

  • Ahoj, je to celkem běžně. Spousta zen o tom ani neví, že se to stalo, protože se netestuji tak brzo. Já jsem to zazila. Ze zacatku jsem z toho taky byla strašně smutná a hledala jsem příčiny proč se to stalo. A ted mám 2 krásný zdravý deti. Už teda s jiným partnerem, takže to tak asi mělo být. Obě děti se nám povedli téměř na první pokus a i těhotenství a porod byly bezproblémový. Takže hlavu vzhůru, příště to určitě vyjde.

  • Já jsem si prošla zamlklym těhotenstvím. Zadarilo se hned,bohužel to nedopadlo. Pak jsme chtěli hned jak bude možné,a najednou to nešlo. Já na prášky,přítel mě pořád uklidnoval. Nakonec to trvalo deset měsíců a teď jsem 34 týden. Takže klid a hlavně netlacit na pilu,hlava dělá strašně moc.

  • Věřila bych své dotorce :-) i když se to dobře říká. Opravdu nneí důvodem, proč by další pokus neměl dopadnout dobře. A hlavně to takto pesimisticky nebrat. To pak může být příp.důvod nezdarů.

  • Zatim nestresuj, delas si zbytecne v hlave curbes. Nam se podarilo prvni mesic stalo to same, pote cely rok nic a kdyz uz jsem po tom roce objevila 2 carky byla jsem stestim bez sebe a opet biochemicke, a to jsem testovala vzdy az kdyz nedorazila MS. Ted je to dalsi pulrok a porad se nezadarilo. Oba s partnerem jsme naprosto v poradku, jen se to nejak nechce smichat. Taky na me jdou pocity, ze jsem neschopna a ze nikdy nebudu mit deti, ale jsou zeny ktery bojujou daleko vetsi boj treba i 10 let a nevzdavaji se. Drzim moc pesti at se podari co nejdrive.;-)

  • Jestli jste se teprv zacali snazit, tak se tim nenech rozhodit. Sem tam se to stává. Vubec nepremyslej, ze by jsi nemohla mit děti. Na takové zavery je strasne brzo. Je treba být v klidu a pohode. Pokud budes vystresovana, tak se snazeni může zbytečně prodlouzit. Hlava dělá hodne.

  • Bublinka2010.5.2019 6:37

    Biochemické těhotenství, spontánní potrat,zamklke těhotenstvím, mimoděložní těhotenství,mola..,tohle všechno se může stát a každá žena si jednou z variant projde, někdo driv,někdo později. Dceru u prvního manželství jsme splodili hned. S novým partnerem to trvalo 4 roky a několik nezdarnch pokusu, a po synovi jsme rekliz že ještě treti, zadařilo se.po dvou letech a spontánním potratu. Tělo není stroj a ne vše jde na první dobrou. Vůbec nic si z toho nedělej. Vyjde to příště, jen nečti všechny ty hrůzy na internetu.😉 Další pokus bude určitě úspěšný 😊

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist