Bazalni teplota pri kojeni

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19686 2.10.2012 11:49

Ahojte holky!
Potrebovala bych znat vase nazory. Myslite, ze by byly smerodatne teploty merene rano, kdyz v noci 3-4x kojim? Nevstavam, mala spi u nas, ale 6 hodin v kuse proste nespim. Nechci se merit kazdy den, spis jen tak orientacne jednou za tyden, abych vedela, jestli uz naskocil cyklus, zatim jsem bez MS, mala ma 9 mesicu. Diky:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemáš MS,kojíš,pravděpodobně k ovulaci nedochází vlivem hormonu. Ale 100% to není.I v takových případech dochází k otěhotnění. Nelze na to spoléhat jako na ant. Měření BT bych zkusila,ale každý den ráno,pokud budeš spát v kuse alespon 4 hodky :-) Pokud si zatím nepřejete případné těh....,volila bych ant.pro kojící. Víc ti řekne tvuj gyn.;-)

  • BT měřila-během kojení, kdy jsem kojila co hodinu až 2 v noci (ale nevstávala jsem a při kojení byla v polospánku)-šílenst, brr a kluk byl hrozný závislák. Podle mě mi to vykázlo spolehlivou křivku (klasickou, řekla bych úplně vzorovou)-ale těžko říci, zrovna ten 1. měsíc, co jsem měřila jsem otěhotněla..To byl také důvod, proč jsem začala měřit, snažili jsme se neúspěšně už 2 cykly, ale měla jsem je během kojení dlouhé (i víc, jak 50ti dnů) a nepravidelné a snažení tak bylo náročné, když jsem neznala to nejvhodnější období..Dokonce jsem tehdy nepozorovala ani plodný hlen a celkovou vlhkost, kterou normálně v plodné dny cítím (a při následujícím kojení toto probíhalo normálně, jenže i cykly protentokrát byly pravidelné).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist