Bazální teplota - gynex a femibon

Otázku položila: Anonymní uživatelka #321178 30.4.2020 9:20

Zdravím, chtěla jsem se zeptat těch, co mají více zkušeností s měřením bazální teploty - mám běžně cyklus cca 40 dnů, nepravidelně a ovulaci mám okolo 25 DC. Předovulační teploty mám okolo 36,6 poovulační 36,8 a výš, i nad 37 °C. Jde mi o to, že se snažíme o miminko a tento cyklus jsem začala brát gynex a femibion. Teploty po menstruaci jsem měla okolo 36,5°C, 17 DC mi teploty stouply na 36,7 až 36,8. Nyní jsem 23 DC, je možné, že ovulace už byla ten 17 DC, že by se posunula na dříve a bazální teplota byla celkově nižší? Nebo ovulace ještě přijde a teplota ještě stoupne? Je možné, že je poovulační teplota pouze 36,7-36,8°C, když jsem ji dříve měla i přes 37°C?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik30.4.2020 9:59

    Gynex ti klidně mohl ovlivnit příchod ovulace. Ovulace klidně mohla přijít dříve, ale jestli to byla opravdu ovulace nebo teprve přijde, zjistíš jedině dalším měřením bt. A nemusí být vždy pravidlo, že musíš mít po ovulační teploty přes 37 stupňů. Měř dál a uvidíš.

  • Fakt nevím, ale zrovna tenhle cyklus jsem měla předovulační teploty vyšší než "běžně" (ale měřím teprve od leda, třeba je to tím, že bývá v noci tepleji nebo nevím), pak jsem cítila pocity v podbřišku, které poukazikují, že jsem v plodném období, ale tentokrát vzestup nebyl prokazatelný a taky zatím nedorazila MS, takže ji (ne)očekávám až s patřičným rozestupem po vzestupu teploty, nakonec přeci jen teplota stoupla tak, že vzestup je jasný mohu označit den ovulace, ale bylo to o 4 dny později...

  • Ahoj, jestli ti můžu poradit vykašli se na nějaké měření a ovulaci. My jsme se snažili o miminko víc než půl roku podle doktora bylo vše v pořádku a pořád to nešlo, přestala jsem řešit ovulaci,myslet na to A teď jsem ve druhém měsíci. Držím palce.

  • Já teda zkousila měřit dva dny a abych řekla pravdu bylo to pro mě hrozné! Mám tento kalendář a tak beru cca kdy tu ovulaci mám, a hodně dávám na pocity, ovulace jde cítit. Poprvé jsem otěhotněla a měli jsme sex obden během ovulace, kdy jsem taky úplně přesně nevěděla, kdy ji mám. Radši budu mít sex častěji než si měřit bazální teplotu, v tom ženy obdivuji. Dnes už jsou na to ovulační testy, radši výhod pár korun😁 taky o něm uvažuji, ale asi to není jak kupovat těhotenský test, tak zatím spoleham na kalendář tady😁

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist