Balení věcí do porodnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19119 9.2.2011 15:05

Ahoj holky, balím tašku do porodnice a mam na vas dotaz :-) braly jste si celý balík plínek, nebo jen nejake kusy???i porodnické vložky, braly jste hned 2,3 balíky?? nebo jste braly treba jen jeden a pak vam manzel,pritel donesl?? prijde mi to ze balik plinek a 3 balíky porodnickych vlozek ( u nas v porodnici musi byt svoje) zaberou v tašce moc místa. Taky bych se ráda zeptala na nejake dobre tipy co sebou do porodnice navíc, co se vám třeba hodilo , děkuji za rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj ja mam tasku uz sbalenou, vzala jsem cely balik plinek - je tam myslim 40ks, a vzala jsem si 2 baliky porodnickych vlozek a dalsi kdyztak doda pritel, kdyz bude potreba.... ja taky vubec nevim na co se mam pripravit. mam i cele baleni prsnich vlozek.... jinak mam velkou tasku, ne klasickou igelitku :) takze zatim se mi tam vlezlo vse krasne a mam jeste trochu rezervu ;) kdybych si na neco jeste rychle vzpomnela :) ale nazory nekoho kdo uz rodil taky moc uvitam :)

  • micika9.2.2011 15:13

    Ahoj talk já se chystám každým dnem do porodnice takže ozkoušené to ještě nemám,ale nachystané takto: něco málo plínek a vložek tak na dva dny-taky musíme mít svoje,to samé košile-musíme svoje a ručníky,no ještě drobnosti okolo jako kosmetickou tašku ,vložky do podprsenky,utěráčky na prdelku,toaletní papír,kapesníčky,pantofle...a veelkej hunatej župan a hopsala sem po tašce abych ji zapla:-) na poprvé sem to měla zabaleno v jedné velké tašce na celý týden,ale pak nám na kurzu řekli at to netaháme vše,že nám to dycky nekdo doveze a je to fakt..takže druhou várku na 3 dny mám připravenou v igelitce a paráda už mi nepřijde že toho mám tpolik jako blázen..no a dybych tam náhodou byla dýl nebo něco nestačilo mám to na kupičce přichystáno a řeknu si co konkretně potřebuju donést...no a věci pro mimi a na sebe na odchod z porodnice mám v tašce co je ke kočárku a tu mám v autosedačce...

  • Plínek počítej tak 5-6 denně, ale ten balík bych si vzala asi celý, kdyby náhodou a vložek jsem měla dvě balení, měla jsem Samu z lékárny po 10ks balení. Do podprsenky mi stačilo pár ks, mlékko se mi spustilo až doma, jinak super věc jsou jednorázové kalhotky(měla jsem z Dm). Jinak asi běžné věci, ještě jsem si vzpomněla, byla jsem ráda, že jsem si nabalila víc ručníků( sprchuješ se po každém použití WC).

  • holčiny, balte zrcátko, ono chlapi špatně definují, co viděj a nebo neviděj :-)

  • Krásnej dotázek. Já už to mám 2x za sebou. Poprvé jsem jela s velikánskou taškou, která nešla zavřít, podruhé jsem jela s plážovkou, která byla poloprázdná a jestli někdy pojedu potřetí, tak pojedu jen s malou příruční taštičkou. (Ale tam kde jsem rodila já tak nám dávali jak pleny, tak vložky i košile).

    Přebalovat budete pokaždé před kojením (kojí se po 3 hod.) a většinou to tak vyjde, že se mrňous pokaká hned po kojení, takže nanovo. Vložek si nedokážu odhadnout, ale myslím, že balík denně nestačí. Jak tady píší maminy o té podložce ta je taky k nezaplacení.

    Jinak mne vždycky stačil jeden velký ručník, jeden maličký, jednorázovky, kartáček na zuby, sprcháč a intim gel. Ještě jsem byla vděčná za malou lahvičku s pítkem.

    Všem těhulkám přeju co nejrychlejší a hlavně bezproblémový porod a krásné zdravé mimi.

  • Já byla v porodnici v prosinci a záleží co ti tam dají. My dostávaly 5ks plen na den, takže stejně jsem si balík plen vzala a část přivezla zpět. Vložky stačily jedny, další ti přítel nebo manža pak doveze. Rozhodně nezapomeň vlhčené ubrousky a přebalovací savé podložky. Já si dala podložku i na svou postel, protože když prokrvácíš, tak nemusíš nikoho otravovat aby ti převlékl postel.

  • ahoj, plenek mi tam stačil balík - pampers vel.1 - 48ks a porodnických vložek 2 balíky, doma další dva..

  • U nás v porodnici všechno dali-vložky, podložky, plínky pro mimi na tři dny, oblečení i jednorázové žínky, prostě vše. Každopádně si vem od všeho jedno a manža ti to pak donese, ne???:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist