Balení tašky do porodnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 23.5.2011 20:05

Holky, právě se balím do porodnice. Najdu prosím někde rozumný seznam věcí, co sbalit ? Mám např. pro miminko jen jednorázové pleny - jinak mi říkaly maminy - nic jiného nebrat. Případně děkuji za praktické tipy - co přibalit netradičního ale praktického.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, no já jsem potřebovala ještě vlhčené ubrousky a mast na zadeček. Ale každá porodnice chce něco jiného, zkus si najít na stránkách své porodnice, jestli tam ten seznam nemají, většinou to tam bývá.

  • Záleží na porodnici. Do některých si musíš vzít úplně všechno včetně oblečení na mimi. U nás zas skoro všechno dávají, takže já si brala jen pleny pro mimi (dostáváme 5ks na den), vlhčené ubrousky, porodnické vložky a síťované kalhotky. Všechno ostatní jsme dostali. Oblečení pro mimi na cestu domů přinesl tatínek až když si pro nás jel.

  • ahoj, mně dal seznam věcí do porodnice můj gynekolog.

  • já musela mít pro mimčo vlastní plíny, vlhčené ubrousky a přebalovací podložky, pro sebe síťované kalhotky, porodnické vložky, omyvatelné přezůvky, hygienické potřeby, ručník, na pití čaj pro kojící matky, který mi tam ochotně udělali. Potřebovala jsem kojící podprsenku s vložkami, noční košili jsem měla nemocniční a několikrát denně ji měnila. Kamarádka s sebou měla nafukovací plavací kruh, když nemohla po porodu sedět, mě se hodila gumička na stažení vlasů a musela jsem si nechat dovézt nůžky na nehtíky malého, byl podrápaný a v porodnici jim nehtíky nestříhali. oblečení pro mimča po dobu pobytu bylo jejich. Hodily by se i rukavičky pro mimčo, pokud nechceš nehty hned stříhat. Každopádně bych si vzala foťák, mobil, něco na pití a co vím, tak hodně ženských mělo v porodnici hlad, i když mě tam jídlo stačilo.
    Autosedačku a oblečení pro mě a mimčo jsem si nechala dovézt až v den propuštění, ale doma to bylo všechno nachystané.

  • seznam věcí do porodnice a co pořídit miminku je i v těhotenské průkazce, já ho tam teda mám - mám takovou růžovou papírovou

  • záleží co poskytuje po rodnice,většinou ti poradí i po telefonu nebo v těhu poradně, případně pokud máš porodní asistentku, tak ta většinou ví co která porodnice v okolí poskytuje a jaké jsou tam možnosti, a kromě toho co už tu psaly ostatní je dobré si s sebou přibalit papírové kuchyňské utěrky, po sprše se snima usušíš a vyhodíš, a nešpiníš zbytečne ručník od krve.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist