Bakterie v pochvě - nutná perorální antibiotika??

Otázku položila: Anonymní uživatelka #229453 5.5.2017 14:23

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Už jsem bezradná. pPři stěru na gyndě mi byla zjištěna masivně bakterie streptokok agalacius (možná to mám špatně napsané, ale Vy asi víte, co myslím). Užívala jsem vagin. probiotika – před měsíčky, pak jsem měla ms a pak jsem hned nasadila Naxyl, který mi dala doktorka a hned po něm opět probiotika. Jenže z kontroly se zjistilo, že je tam streptokok agalac. masivně pořád. Takže mi Naxyl asi vůbec nepomohl a to jsem dodržela opravdu všechno – žádnou tabletu jsem nezapomněla, pohl. styk samozřejmě celou dobu nebyl... Lékařka mi řekla, že jsou teď dvě možnosti – buď budu léčit antibiotiky perorálními (napsala mi Augmentin 1g), a nebo se rozhodnu pro méně „drastickou“ variantu a zkusím pouze vagin. probiotika, aby příp. po výše zmíněných atb nevznikla poševní mykóza (kterou už jsem dvakrát měla). Lékařka říkala, že tento steptokok se v pochvě přirozeně nachází a že je menší zlo než mykóza a že občas je lepší nechat pochvu, aby se s tím sama vypořádala, než tam pořád něco dávkovat... Ale přesto mi antibiotika napsala, kdyby náhodou... Tak nevím, samozřejmě bych chtěla vyléčit bakteriální infekci, abych už měla klid, ale zase nechci chytnout příp. mykozu z antibiotik. Co myslíte Vy? Je lepší použít antibiotika, a nebo raději léčit jen vag. probiotiky? Je velká pravděpodobnost, že mykozu můžu dostat? Nebo se to bez těch antibiotik nevyléčí a problém tam bude pořád? Nemám nějaké velké potíže, jen trošku výtok, ale člověk prostě ví, že to tam není ok.
Prosím poraďte, uvítám každou radu. :-) děkuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • když se dělají stěry v těhotenství, hodně žen je pozitivních na SAG a ani to neřeší až pak těsně před porodem atb kvůli miminku. (měla sem pozitivní v obou těhu a pochybuji, že bych byla jindy "čistá")
    takže bych volila méně drastickou cestu, pokud ti to vyloženě nezpůsobuje nějaké problémy.
    po těch atb, pokud budeš používat i nějaká probiotika ústně (a to by jsi měla, protože atb ničí střevní mikrofloru), tak je menší pravděpodobnost, že mykoza bude, ale rozhodně bych ji nevylučovala.

  • sono25.5.2017 22:01

    Mne na baktérie pomáha jedine betadine. To je bomba ničí všetko. Pochybujem že augmentin pomôže na baktérie V pošve. To som ešte ani nepočula. Aj keď atb je to super. Skús vyrábajú to Čechy candistop. To je ústne a boluje tiez proti baktériám.

  • Rebeca5.5.2017 23:04

    Z mých zkušeností se masivní výskyt sám nevyléčí. Ještě jednou bych požádala o kultivaci a napsání atb přímo na míru - to by zabrat mělo. Tato bakterie se tam sice vyskytuje často, dost žen s ní ani žádné výraznější problémy nemá, ale rozhodně to není "kámoš" a je pitomost si v těle doborovlně hýčkat masivní výskyt streptokoka. Probiotika jsou dobrá, ale spíš jako prevence. Pokud se infekce vrací pořád, trvala bych na výrobě autovakcíny.

  • Měla jsem to úplně stejně, ale k tomu ještě pálení, také vyšel streptokok masivně. Dlouho nic nezabíralo, je to odolná mrcha :D Nakonec mně gynekolog nechal udělat autovakcínu přesně z toho mého vzorku...jsou to kapičky myslím na 4 měsíce...Od té doby klid :) musím zaklepat :) Určitě si o to řekni...antibiotika nejsou řešení a probiotika už vůbec na streptokoka, ty pomahaj na mykózu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist